Brother обяви пробив в рециклирането

Всяка част от тонер касета се преработва, използва повторно или рециклира
(снимка: Brother)

Иновативно решение за рециклиране на японската компания Brother намалява употребата на нова пластмаса в Европа. Технологията се счита за пробив в рециклирането.

Brother прави нововъведения в събирането и преработката на използвани тонер касети от 2004 г. Първоначално компанията започна възстановяване и повторна употреба на издръжливи части, които се използват в тонер касетите.

Като използва принципите на кръговата икономика, Brother разработи устойчиви техники за рециклиране, които позволяват на компанията да възстановява и рециклира материалите от използваните тонер касети, за да бъдат оползотворявани като източник на материали за производството на „нови” касети.

Иновативното решение рециклира рамките на касетите, които Brother не може да преработи до пълния им потенциал. Ключовите части се оползотворяват и използват повторно, докато пластмасата от външните рамки е гранулирана и използвана за формоване на „нови” продукти по същите взискателни стандарти като новия материал.

Тази нова стъпка означава, че всяка част от тонер касета, която се връща във фабриките в Уелс и Словакия, сега ще бъде преработена, повторно използвана или рециклирана, което намалява необходимостта от употребата на нова пластмаса. Това е много по-устойчиво и етично решение.

„Това е много важно събитие за Brother и ще бъде огромна стъпка напред в нашата мисия да помогнем печатът да бъде по-устойчив и да допринесем за кръгова икономика в цяла Европа”, коментира Джулиан Купър – мениджър за околната среда и качеството в Brother (Великобритания).

„Благодарение на изключително високото качество на нашите материали, успяхме да постигнем 100% рециклиран HIPS, който отговаря на строгите спецификации и покрива всички механични критерии. Да успеем да създадем тонер касета от 100% рециклирана пластмаса със същото качество като чисто новата е съществено постижение”, допълни той.

Рециклирането на тонер касети подкрепя и благотворителната организация Cool Earth. За всяка касета с мастило и тонер, върната на Brother за рециклиране, компанията прави дарение за усилията на Cool Earth да спре обезлесяването и неговото въздействие върху изменението на климата.

Коментари по темата: „Brother обяви пробив в рециклирането”

добавете коментар...

  1. ники тайсам

    да за това гледайте документалния филм за принтерите и тяхните политики…. пробив.. на … им

Коментар