Американци спасиха от глад руснаците на борда на МКС

Американци и руснаци споделиха храната си на МКС, заради отложени доставки
(снимка: НАСА)

Американски астронавти споделиха храната си със своите руски колеги на борда на Международната космическа станция (МКС), след като бе отложено изстрелването на товарния кораб „Прогрес”, става ясно от разговор на екипажа със Земята, предаван от НАСА.

В публикация по темата РИА Новости припомня, че през октомври Роскосмос реши да отложи изстрелването на Прогрес МС-16 от 11 декември за следващата година, поради необходимост от допълнителни проверки. По-късно стана известно, че стартът на кораба е насрочен за 15 февруари.

„Получихме ги от американска страна, не си спомням точния брой, мисля, 13 контейнера с хранителни дажби”, казва космонавтът Сергей Рижиков на специалист от Центъра за управление на мисията близо до Москва.

Поради отложеното изстрелване на Прогрес МС-16, руската страна е поискала от американците да доставят руска храна на МКС, разкрива Александър Агуреев, ръководител на отдела по хранене в Института по биомедицински проблеми на Руската академия на науките. Но вместо това американците са предложили да дадат на руските космонавти храна от своите запаси на борда на станцията.

„През декември трябваше да тръгне [руският] товарен кораб, който да достави продукти… Те казаха, нека космонавтите използват нашите продукти”, споделя Агуреев. По неговите думи, американската храна се предоставя на космонавтите безплатно.

В момента на МКС се намират руските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, американските астронавти Катлийн Рубинс, Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър и Шанън Уокър, както и японецът Соичи Ногучи.

Коментари по темата: „Американци спасиха от глад руснаците на борда на МКС”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Ох милото, колко ли през какви ли страдания е минало, че вече е загубило полова идентичност.

    Ветеринарните, те са ти приятели, потърси ги за помощ, не се притеснявай.

  2. фофуфен

    Ето, появи се първата парапитечка 😉

  3. Фофу

    Е, че той първият парапитек вече се е появил, за да ни светне за джендърментското отношение.

  4. човвк

    Ето това е примвр за човешко джендърментско отношение ‘)
    Сега обаче очаквано, ще се появят парапитеците, които ще почнат да ръсят ценностите си и да си кривят гримасите в зора си да храчат и плюят!

  5. :)

    Заглавието е достъпно за NYT 🙂

Коментар