Foxconn ще произвежда за Apple във Виетнам

Лаптопи и таблети на Apple ще се произвеждат скоро и във Виетнам
(снимка: CC0 Public Domain)

Завод за сглобяване на таблети и лаптопи с бранда на Apple планира да построи във Виетнам тайванският производител Foxconn. Инвестицията в новото предприятие ще възлезе на 270 милиона долара, съобщава азиатският източник Zan Chi.

По-рано Foxconn, основен производствен партньор на Apple, обяви плановете си да премести сглобяването на някои продукти на американската компания от Китай във Виетнам, за да сведе до минимум въздействието на търговското напрежение между САЩ и Китай.

Foxconn ще изгради новия завод в провинция Бакцианг, където на инвеститорите се предоставят най-добрата техническа инфраструктура и всички необходими услуги. Компанията ще разчита и на опростен режим за прилагане на административните процедури за производството.

Според предварителните информации, новият завод на Foxconn във Виетнам ще произвежда таблети iPad и лаптопи MacBook. Не се съобщават сроковете за стартиране и обемите на производство.

Foxconn развива дейност във Виетнам от 2007 г., като досега тайванската компания е инвестирала в страната около 1,5 млрд. долара в създаване на пет предприятия за производство на електронно оборудване.

Коментари по темата: „Foxconn ще произвежда за Apple във Виетнам”

добавете коментар...

  1. ха

    Откога инвестиция на стойност под 1 милиард се води за новина? Имаме в света стотици такива сделки…

Коментар