Банка отвори безкасови офиси в София и Пловдив

Безкасовите офиси пестят време и такси на клиентите на банките
(снимка: Райфайзенбанк)

Райфайзенбанк отвори първите си безкасови офиси в България. Специализираните центрове за консултации и банково обслужване вече работят за клиенти в София и Пловдив, а в началото на февруари ще заработи първият подобен офис и в Пазарджик.

В безкасовите офиси клиентите могат да ползват всички банкови услуги, като фокусът е върху консултациите и електронните банкови операции. Внасянето и тегленето на пари в брой става с последно поколение АТМ-и, като така се намалява възможността за образуване на опашки, а освен това клиентите пестят и средства от такси за операции на каса.

„Чрез новите специализирани офиси искаме допълнително да насърчим още хора да се възползват от предимствата на дигиталното банкиране като бързина, удобство и сигурност”, коментира Ани Ангелова, изпълнителен директор „Банкиране на дребно”.

В новите офиси клиентите ще получават съдействие и консултация за сметки и пакети, кредитиране, застрахователни полици, откриване и работа с онлайн и мобилно банкиране, както и при всички видове безкасови преводи в лева и чуждестранна валута, уточниха от банката.

Откриването на безкасови офиси от Райфайзенбанк следва световната тенденция за увеличаване дела на електронните банкови операции и стимулиране на дигитализацията в ежедневните дейности.

Коментари по темата: „Банка отвори безкасови офиси в София и Пловдив”

добавете коментар...

  1. Eма

    Възрастни хора дали ще се справят…а те са два милиона?????

  2. Превод

    Уважаеми :о) – статията иска да каже с много сложни и извъртяни думи, че в този офис официално каса няма и официално служителите няма да пипат пари (кешовици). Всичко други си е същото.

  3. :o)

    Бе каква е тая глупост такива банкомати има по другите банки от години 🙂

  4. ха

    Едва ли са го дообмислили цялостно. Например като насочиш срещу конзолата пистолет, то трябва да ти изплюва всички налични пари, за да се предотврати вандалъзмът над апарата. Но също така изплютите пари трябва да са оцветени, за да са негодни за употреба. Трябва също така да се прецени дали да се предава сумата или да се пази, а вместо това да се разчита на факта, че докато крадецът евентуално разбие автомата ще дойде полиция. Въпросното решение трябва да се вземе динамично и зависи от местонахождението на апарата и на евентуалната полиция.

Коментар