Илон Мъск окуражи млад български разработчик

Българската игра за колонизиране на Марс има потенциал да постигне глобален успех
(графика: Любомир Владимиров / Twitter)

Ентусиазиран разработчик от България успя да привлече вниманието на Илон Мъск със своя проект за игра, посветена на SpaceX и колонизирането на Марс. Той иска да ползва името и логата на американската компания, а изглежда шефът на SpaceX е съгласен с това.

Независимият разработчик Любомир Владимиров е направил 154 опита да се свърже с Илон Мъск чрез платформата Twitter. Усилията му най-накрая се увенчаха с успех – младият програмист получи отговор от Мъск, който звучи окуражаващо.

„Скъпи Илон. Аз съм разработчик на игри и правя игра за колонизацията на Марс с вас и SpaceX. Ако смятате, че е готино, всичко, от което се нуждая, е „давай”, за да използвам вашето име и лого. Ще публикувам това всеки ден в продължение на една година или докато не получа „да” или „не”. 154/365”, пише Любомир Владимиров.

След 22 седмици изпълнителният директор на Tesla най-накрая отговори на молбата на Любомир: „Можете да откраднете нашето име/лого и вероятно няма да ви съдим”, написа Илон Мъск на 13 януари.

Това се превърна и в голяма новина, отразена от издания като Business Insider и Enterpreneur.

Очевидно окуражен от този отговор, младежът обеща в последваща публикация, че ще даде голяма част от печалбата от видеоиграта на SpaceX. „Искам да дам 80% от печалбата от играта на SpaceX. По този начин играта не само ще служи на важната цел да забавлява хората и да събуди интереса им към Марс, но също така ще помогне на Илон Мъск и SpaceX да постигнат това”.

Междувременно, Любомир напредва бързо със своя проект „Mars Is Flat”. В профила си в Twitter той е публикувани няколко видеоклипа, които онагледяват интерфейса на играта. Можем да очакваме, че българската игра за колонизиране на Марс от SpaceX и Илон Мъск скоро ще стане реалност, а защо не и да постигне глобален успех.

Любомир описва играта като „високотехнологичен симулатор за оцеляване на Марс”. През декември, още преди да получи разрешение от Илон Мъск, той е направил костюм за играта в стил SpaceX.

Колонизирането на Марс е една от най-големите амбиции на Мъск. „Мисля, че е важно за човечеството да се превърне в космическа цивилизация и мултипланетен вид”, казва той. „И ще са необходими много ресурси, за да се построи град на Марс”.

По-рано Мъск каза, че ще продаде цялото си имущество, за да финансира бъдеща колония на Марс. И наистина наскоро той продаде няколко скъпи имота, включително три съседни жилища в Лос Анджелис.

Коментари по темата: „Илон Мъск окуражи млад български разработчик”

добавете коментар...

  1. ха

    Потупване по рамото от Илон Мъск са си наистина бая мангизи… Въпросът е дали ще ги оползотвори подходящо за начинанието…

  2. :o)

    И какво като играта вземе логото на Илон Мъск?
    Ако ще 3D задника му да тури вътре – кой дава гаранция че ще продаде нещо и за 1 лв?

  3. Маркетинг директорите

    Маркетинг директорите да видят как се прави
    Реклама на игра без пари. Евала на нашето момче!

  4. патриот

    Преди десетина години един много известен турски бизнесмен се хвялаше пред телевизора и правяше реклама на една от тия фирми, че дал милиони долари за космическа екскурзия, и щял да бъде сред първите космически туристи.
    Не съм против за научните изследвания, но съм против на едни шарлатани да събират милиони за едни неразумни, фантастични идеи докато има гладни хора на земямата, а шарлатаните да трупат все повече средства, сила, знания и weapons of mass destruction върху гърба на идиоти.
    А за нашия разработчик, дано да си направи няколко милиончета докато има възможност.

  5. СимО

    Добра идея за привличане на мангизи

  6. Фофу

    Предполагам тайната надежда на нашиот пич е била Илон като види играта, да падне от коня и да метне някой милион, но за сега е минал потупване по рамото. Нищо де, има време, има и още надежда.

Коментар