Пееща 110-годишна баба стана сензация в TikTok

TikTok променя усещането за живота и на млади, и на стари
(снимка: CC0 Public Domain)

110-годишна баба, която пее песни от времето на Първата световна война, се превърна в сензация в TikTok. Изпълнението на популярната песен на Ейми Хокинс „Това е дългият път към Типерери” е било заснето от пра-правнука на бабата навръх рождения ѝ ден. Оттогава записът на 14-годишния Саша е събрал 100 000 гледания.

Госпожа Хокинс от Монмут е била на възрастта на своя правнук, когато обикаляла Великобритания с танцова група и пеела на сцена. По онова време обаче нейната майка ѝ забранила да се занимава с подобна дейност, защото това било професия, „лишена от уважение”. Оттогава досега обаче госпожа Хопкинс си пее песни от онази епоха.

Сега 110-годишната жена живее заедно с три други поколения от семейството си, разказва историята BBC. Щастлива е, че е прекарала периода на изолацията заедно с близките си.

Майката на Саша – Хана Фрийман – казва, че обществената реакция към видеото е „възстановила вярата в човечеството”. Тя споделя, че „почти се шегувала”, когато предложила на Саша да заснеме видео с пра-прабаба си навръх рождения ден на възрастната жена. Радостните коментари и позитивните отзиви към записа в TikTok изненадали семейството.

„Не можехме да повярваме” на реакцията, казват те. „Четейки коментарите, виждам как хората са били в сълзи, защото им липсва семейството”, споделя дъщерята на Ейми Хокинс.

Коментар