Събират пари за полет в космоса на вярващ, че Земята е плоска

Немалко хора вярват в антинаучната теория, че нашата планета Земя не е сферична, е плоска
(снимка: GoFungMe)

Привърженик на теорията, че Земята е плоска, може да полети в Космоса, където – според инициаторите на проекта – ще се убеди в погрешността на своите възгледи и ще промени мнението си.

В краудфъндинг платформата GoFundMe стартира кампания за набиране на средства за пилотиран космически полет. Любопитен факт е, че инициаторът на кампанията – Марк Голд от Шотландия – не търси пари за себе си, а за привърженик на теорията за плоската Земя.

Очевидно ентусиастът е бил много разстроен от антинаучните твърдения на един от най-известните привърженици на теорията за плоската Земя и в отчаян опит да го вразуми стартира тази странна инициатива в GoFundMe.

Марк Голд вярва, че след като привърженикът на теорията за плоската Земя излети в космоса, ще осъзнае, че е сбъркал и ще разкаже за това на други членове на антинаучната общност.

За да осъществи своята идея, ентусиастът се нуждае от около 250 000 лири (около 345 000 долара) за полет с кораб на Virgin Galactic, но до момента са събрани само 175 лири. Голд е потърсил също подкрепа за мисията от милиардерите Ричард Брансън и Илон Мъск, но безрезултатно.

Коментари по темата: „Събират пари за полет в космоса на вярващ, че Земята е плоска”

добавете коментар...

  1. ха

    Фофу, много грешиш. Бай Шиле Попйорданов е мой ученик, а не аз негов!!! Исках и теб да привлека на времето като много ценен и гениален ум, но не успях и мноооого ме е яд.

  2. Фофу

    Коригирам се, ха не е абитуриент от фейсклюк. Той завършил школата на бай Шиле Попйорданов.

  3. ха

    Тази “теория” с плоската земя всъщност не се насажда случайно. Идеята е да може постепенно и други теории, които не отговарят на “официално” приетите да се насочват към “бунището”. Хората просто трябва да проявят естествената си природа да правят аналогии.

    Ето например например вредността на 5G е точно такава. Има доказани факти, че високите дози от нейонизиращо радио облъчване са вредни. Слабите дози от този излъчване от своя страна могат да имат ефект, който се проявява далеч в годините и затова по-бърз и точен резултат може да имаме само при изключително активни изследвания в областта. Такова, естествено не се прави.

    Същото е и по отношение на ваксините. Европейските органи не са одобрили нито една ваксина в момента, просто защото има правило, че тестовете на ваксини задължително трябва да продължат 2 години. Да, обаче, никой не чака, защото пандемията не си отива и така задушава света… От друга страна ни облъчват по медиите как било правилно да се ваксинираме и това ми го говорят доктори, които от разработката на ваксините нищо не разбират (те не са био-химици).

  4. :o)

    Да се опитваш да спориш с глупака е като да се бориш с прасе в кал…и двамата ще се изкаляте, но само прасето ще е доволно 🙂

  5. Фофу

    Ако случайно се появи някоя госпожа по български – самосезирам се, пише се “абитуриент” .

  6. Фофу

    Умните хора са установили това много преди да започнат каквито и да било полети. Кухите абитюренти от фейсклюк и да го видят пак ще измислят някое малоумие.

    Ератостен Киренски 276 г.пр. Хр.- 194 г.пр.Хр вижда факта, че в деня на лятното слънце-стоене в Сиена няма сянка. Т.е. слънцето пече от ъгъл 90 град. След което била измерана сянката в същия ден и час на предмети които се знаело на какво разтояние са на север и юг от Сиена. Така било доказано, не само че земята е кръгла но и диаметъра и. Разбира се точноста е далеч от добра, при тогавашните измервателни средства, но принципа е непоклатим.

    Махалото на Фуко е другото с което е доказано, че земята е кръгла и се върти.

    Умните хора вършат работа, глупаците дрънчат на кухо.

  7. мъли

    за 1 безплатен круиз и аз ще твърдя, че е плоска 😀
    маняка после снима от сувалката и ще вика: тва е, виждате ли, горната страна, обикаляме само нея
    ….
    кой е по-прост в този случай не знам, но да събирам пари за да доказвам на идиот, че е идиот…. по-скоро е лукав някак си маняка

  8. ..

    Да му вземат еднопосочен билет, по-евтино ще излезе 😀

  9. Anonymous

    Плоска в.

Коментар