ИТ компания обяви 8 март за неработен ден

„Подаряваме 8 март като неработен ден на нашите колеги”, обяви Мария Атанасова, Progress
(снимка: Буря Пандова / предоставена от Progress)

Инициатива на софтуерната компания Progress отбелязва Международния ден на жената и е част от стратегията на фирмата за приобщаване и многообразие на таланта в бизнеса.

Progress обяви, че подарява 8 март – Международния ден на жената – като неработен на своите служители във всички държави, включително и в България. По този начин компанията отбелязва ролята и постиженията на жените в бизнеса и в обществото и заявява ангажираността си с осигуряване на равенство между половете.

„Много организации дават гласност на подкрепата си за приобщаването и осигуряването на многообразие на таланта в бизнеса, а в Progress активно правим конкретни стъпки в тази посока”, каза Мария Атанасова, старши директор „Човешки капитал” в Progress и част от лидерския екип на компанията в България.

„Подаряваме 8 март като неработен ден на нашите колеги, за да отпразнуваме заедно не само Международния ден на жената, но и създаването на работна среда в ИТ индустрията, в която всеки се чувства оценен и равнопоставен”, допълни тя.

Този месец Progress се включва в глобалната кампания #ChooseToChallenge, която дава възможност на всеки да заеме позиция срещу предразсъдъците и неравенството, свързани с половете. Служителите на компанията ще се запознаят виртуално със Сам Кинг, член на Борда на директорите на Progress, за да научат повече за предизвикателствата и възможностите в кариерния ѝ път.

В допълнение на активностите през март, Progress подкрепя жените в екипите си чрез осигуряване на редица ресурси като собствен безплатен детски център, гъвкаво работно време, програма за адаптиране към работа след майчинство, 100% изплащане на болнични и спортни активности за децата.

Компанията осигурява и възможност за участие в инициирана от служители група за развиване на лидерския потенциал на жените.

От своя страна, служителите често споделят знания и влизат в ролята на ментори в инициативи извън Progress с цел да помогнат на повече жени да преодоляват предизвикателствата пред себе си и да бъдат успешни.

През 2020 г. компанията учреди фонд за стипендии „Жените в технологиите” в Американския университет в България в размер на 12 500 щатски долара. Целта на фонда е да насърчи повече момичета да изберат ИТ за кариера.

Коментари по темата: „ИТ компания обяви 8 март за неработен ден”

добавете коментар...

  1. Бейб,64

    Така е. Жените са приоритета на обществото.
    Ами ето на – днес в Топ Новини – “Мъж пропадна в наскоро ремонтиран тротоар”..-
    ами какво е правил той там и защо не е пропаднала жена- защото сме по-интуитивни и знаем къде да ходим и как…
    Честит ни 8 Март!

  2. Фофу

    :o) 05/03/2021 12:03 Брех много си се развълнувал. Ами умното, да ти кажа, че в САЩ 8-ми март не се празнува. Имат си ден на майката и ден на бащата, но не са през март.
    Тяхна си фирмата , когато и както искат ще си празнуват. Ти ако имаш фирма прави наколенки към началниците ти от изток и въведи Ленински съботник и дано си щастлив.

  3. :o)

    Поредната наколенка към братския Американски толерантен към всичко народ.
    Друго си е да направиш реверанс към началника от хАмерика – компанията майка.

    Да направим всички дни в календара неработни викам аз , все се чества нещо 🙂
    Майката, Бащата, 4ти юли, гражданската война, президентите един по един, негрите , педалите, латиносите , кучета, котки, зеленчуци, вегани и илюминати, всички те трябва да бъдат почетени нали 🙂

  4. Anonymous

    Евала! А ден на мъжете кога?

  5. ха

    Пълни гадняри. Направили са го неработен ден, за да не могат колегите да отидат на работа и да срещнат колежките си и най-малкото да ги поздравят за празника им. Явно на някой женомразец му е хрумнала тази много подла идея.

Коментар