Скоро ще се „телепортираме”, вярва Зукърбърг

Технологиите ще направят възможно „преместването” на хора до 2030 г.
(снимка: CC0 Public Domain)

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг каза кога хората ще могат да се „телепортират”. Според неговата прогноза, делят ни няколко години от удивителна технологична революция.

В интервю за The Information шефът на Facebook казва, че технологиите за виртуална и добавена реалност (VR и AR) ще направят възможно „преместването” на хора на друго място и срещи с реалистичен ефект на присъствие до 2030 г.

Зукърбърг е уверен, че VR и AR са бъдещето и скоро ще доведат до революция в социалната комуникация. Той вярва, че до 2030 г. „интелигентните” очила с поддръжка на VR и AR технологии ще могат да „телепортират” потребителя на други места, например на посещение при приятели или на обществено място.

Също така основателят на най-голямата социална мрежа вижда предимства в това „телепортиране” за околната среда. По-специално, Зуки вярва, че технологиите ще съкратят нуждите на хората да се движат и по този начин ще намалят пътуванията, което от своя страна ще спомогне за запазване на климата.

Всичко това ще доведе до абсолютно удивителни неща, отколкото просто да се обадите на някого или да разговаряте във видео. Можете да щракнете с пръсти и да се телепортирате – и вече ще сте на друго място, до вашия събеседник на дивана, сякаш наистина сте един до друг.

Коментари по темата: „Скоро ще се „телепортираме”, вярва Зукърбърг”

добавете коментар...

  1. Момчил

    Поредната пропаганда, айде да се скрият някъде с техните замедтители!

  2. Бейб,64

    Изобщо не искам да съм ” един до друг”.
    Интересно е и да е.
    И защо в съзнанието ми да се усеща далечна реалност, вместо близка истинска?
    Струва ми се,че термина реалност е доста спорен,както и целият компютър.
    Всеки да си решава сам.

Коментар