Българската ИТ компания сред най-щастливите места за работа

Изкуственият интелект вече измерва щастието на служителите в реално време
(снимка: CC0 Public Domain)

Проучване на датската компания Heartcount, специализирана в областта на човешките ресурси и измерване на щастието на служителите, изготви класация Топ 10 на най-щастливите места за работа в Европа. В рейтинга попада и една българска фирма.

За втора поредна година Резолют Софтуер е отличена за политиките си, свързани с развитието на екипа и подобряване на работната среда, въпреки ограниченията, наложени от пандемията Covid-19. Компанията печели наградата „People first” и се класира в топ 10 на най-щастливите места за работа в Европа за 2020-та година.

Резолют е внедрила ефективен модел за управление на проекти, като същевременно запазва екипния дух в условията на дистанционна работа. Компанията поставя здравето на служителите си на първо място, като въвежда редица мерки в тази насока, сред които и откриване на 24/7 гореща телефонна линия за всички членове на екипа със симптоми на Ковид-19, които се нуждаят от спешна консултация.

За да определи нивата на щастие в компаниите, Heartcount използва софтуер с изкуствен интелект, който отчита мислите и емоциите на служителите в реално време. Измерването и отчитането на преживяването на екипа се извършва чрез следене на резултатите в различни категории като лична удовлетвореност, професионално развитие, взаимоотношения между служители и мениджъри, и др.

Проучването се извършва всяка седмица в продължение на година, като мениджърите получават обратна връзка в реално време за отговорите на служителите си и могат да измерят как резултатите се съпоставят между различните членове на екипа на компанията.

Наградата за най-щастлива компания се предоставя на участници, които използват платформата на Heartcount за повече от 6 месеца и регистрират най-висок процент отговори на месечна база и най-добра ангажираност на служителите си. Проучването се проведе сред 50 компании в Европа.

Коментари по темата: „Българската ИТ компания сред най-щастливите места за работа”

добавете коментар...

  1. #

    Ае, тия взеха съвсем за балами да ни взимат.

    Изкуствен интелект, в реално време отчитал мислите и емоциите на служителите …

    То само като прочетеш такова малоумие, ти става ясно, че в тая “датска компания” са чували за изкуствен интелект само по радиото, през далечната 1970-та година.

    Поредните дебили с нещо като OKR софтуер, дрънкащи празни приказки за ИИ.

    Разбира се, никъде не се казва, че проучването е само сред компаниите, които ползват услугите на Heartcount.

    И тук идва следното наблюдение – ако от България само Резилют ползват услугите на тези, излиза че са първи в класация от 1 компания.

    Разбира се, ако имаше други компании, в статията щеше да пише “Резилют са пред тези и тези компании”

    Жалка история.

  2. :o)

    Изкуствен интелект ще дава акъл за емоции 🙂
    Е докъде стигнахме 🙂

Коментар