Уникален Lexus е оборудван с… грамофон

Специалният Lexus IS Wax Edition е произведен в един-единствен екземпляр
(снимка: Lexus)

Новият Lexus IS Wax Edition, представен миналата седмица като модифицирана версия на спортния седан Lexus IS 2021, е оборудван с… грамофон. Пътуващите в колата могат да слушат музика от плочи при скорост до 120 км/ч.

Грамофонът се намира в жабката и може да възпроизвежда пълноразмерни 12-инчови винилови плочи. Висококачественият звук се предава чрез автомобилната аудио система Mark Levinson Premium Surround Sound, която има 17 високоговорителя и усилвател, конфигуриран за 7.1 система.

Грамофонът в Lexus IS Wax Edition е проектиран по поръчка, с използване на 3D- отпечатани части, въглеродни влакна и обработен алуминий, съобщи Wired. Устройството разполага със система за стабилизация на вибрациите и ударите, които възникват, когато колата се движи по неравни пътни настилки. Грамофонът остава функционален при скорост на колата до 130 км/ч.

Грамофонът за 12-инчови винилови плочи се намира в жабката на колата
(снимка: Lexus)

Специалният модел е произведен в един-единствен екземпляр, в партньорство между Lexus, Pitchfork и носителите на  Грами музикални награди продуценти Madlib и Kaytranada, които издадоха общ сингъл за Lexus IS Wax Edition.

Коментари по темата: „Уникален Lexus е оборудван с… грамофон”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Anonymous 29/03/2021 10:05 Приема се, че е доказано, че грамофоните и ламповите усилватели все още нямат аналог спрямо приемерно СД и полупроводников усилвател. И до сега се смятат за върховен лукс сред маниаците. Колко е така или не е, за това има безрайни дискусии.

  2. Anonymous

    B Lеxus sofia ще слагат лампов телевизор софия в багажника.

  3. Anonymous

    Устройството разполага със система за стабилизация на вибрациите и ударите, които възникват, когато колата се движи по неравни пътни настилки.

    Лксус се съобразява с автомагистрала тракия.

Коментар