Panasonic SC-PMX802 – класна Hi-Fi система и мрежов плейър

Новата система SC-PMX802 се позиционира в най-горната част на аудио гамата на Panasonic
(снимка: Panasonic)

Нова първокласна Hi-Fi система и мрежов плейър обяви японската компания Panasonic. Моделът SC-PMX802 използва технологии от Hi-Fi експертите на Technics, за да осигури изключителен звук и богата функционалност.

Hi-Fi системата от най-висок клас на Panasonic е оборудвана с Hi-Res усилвателна схема Technics JENO Engine за чист и висококачествен звук. Вътре в класическия метален корпус са поместени модулите и функциите, които слушателите очакват, като CD плейър и DAB+ радио, а също така и възможност за възпроизвеждане на Hi-Res музика от USB или за поточно предаване с помощта на вградения Chromecast.

Качество на звука

Прочутият усилвател Technics JENO Engine за чисто Hi-Fi звучене позиционира системата в най-горната част на аудио гамата на Panasonic. Музиката звучи както трябва, с пресъздаване на всички нюанси и емоции, предвидени от изпълнителите, които са я записали.

За да осигури възможно най-доброто качество на звука от съвременните Hi-Res аудио формати, PMX802 използва компоненти, части и материали с най-високо качество – както отвън, така и отвътре.

Експресивното, динамично звучене на Panasonic PMX802 е напълно подходящо за възпроизвеждане на Hi-Res аудио. 3-лентовите тонколони на системата са оборудвани с копринени куполни високочестотни говорители, способни да достигнат високи честоти до 50kHz. Дървените корпуси на тонколоните са облицовани с красиво черно дървено покритие отпред, благодарение на което те изглеждат толкова добре, колкото и звучат.

PMX802 следва познатия класически дизайн на най-продаваните системи от серията PMX на Panasonic
(снимка: Panasonic)

Като система, способна да възпроизвежда Hi-Res музика, PMX802 използва редица усъвършенствани аудио схеми и технологии. Точно такава е CD High-Res Re-master – технология, която помага на песните от CD да звучат още по-добре. Подобна обработка премастерира и музиката, предавана чрез Bluetooth, както и MP3 записите от USB.

Интелигентно поточно предаване

С вградените Chromecast, AirPlay 2 и Bluetooth, системата PMX802 покрива всички технологии за поточно предаване – което означава, че може да работи и като многофункционален мрежов плейър за достъп до плейлисти на Spotify, подкасти и интернет радио. Вгладеният Chromecast е съвместим с много Hi-Res аудио услуги, включително Tidal.

Добре свързана система

USB конекторът на предния панел на PMX802 улеснява възпроизвеждането на музика от USB устройство. Системата е съвместима с много Hi-Res аудио стандарти – включително популярния формат FLAC. Файловете с по-ниска резолюция, като MP3, се премастерират за по-отворено звучене и по-голямо удоволствие от слушането на музика.

PMX802 има както оптични, така и AUX входни терминали за свързване с телевизор. Функцията за автоматично възпроизвеждане от AUX входа означава, че Hi-Fi системата автоматично се стартира при включване на телевизора. Дистанционното управление на телевизора може да се използва за регулиране на силата на висококачествения стерео звук от системата.

Новата Panasonic PMX802 е добре свързана система. В допълнение към USB, AUX и оптичните конектори, тя е оборудвана с висококачествени изходни конектори за тонколони и изход за слушалки. Мрежовата връзка, както и DAB+ и FM радиоприемникът поддържат системата в контакт с широкия свят.

Преосмислен класически дизайн

PMX802 следва познатия класически дизайн на най-продаваните системи от серията PMX на Panasonic. Нейният красиво оформен метален корпус е оборудван с алуминиев преден панел и алуминиев регулатор на силата на звука. Системата идеално се помества на рафт или в ъгъла на стаята.

Това е наистина най-доброто от двата свята: Hi-Fi система и мрежов плейър, обобщават от Panasonic.

Коментари по темата: „Panasonic SC-PMX802 – класна Hi-Fi система и мрежов плейър”

добавете коментар...

  1. ....

    Цена 516 CHF

  2. Mmk

    Чудно, цена кога да очакваме?

Коментар