XPG XENIA Xe – издръжлив ултрабук за гейминг

XENIA Xe разполага с 15,6-инчов капацитивен сензорен дисплей Full HD IPS
(снимка: XPG)

XPG, геймърският бранд на тайванската компания Adata, си партнира с чипмейкъра Intel в създаването на XENIA Xe – 15,6-инчов EVO-сертифициран ултрабук с тънък и лек форм-фактор.

С елегантен и модерен дизайн, XPG XENIA Xe е изграден с първокласно CNC анодизирано алуминиево шаси с обща дебелина от 14,9 мм и тегло 1,65 кг. Ултрабукът разполага с 11-то поколение  процесор Intel Core i5-1135G7 или i7-1165G7, графична карта Intel Iris Xe, капацитивен сензорен дисплей Full HD IPS 15,6” и високоскоростен XPG Gen4 PCIe M.2 SSD.

Това е един малкото мобилни компютри в своя клас с LPDDR4x 4266MHz памет за безпроблемен мултитаскинг в комбинация с XPG PCIe Gen 4 SSD. Благодарение на това, XPG XENIA Xe може да бъде използван за игри и създаване на съдържание, без да се прави компромис с качеството, преносимостта и комфорта.

Геймърският ултрабук се възползва от технологиите на Intel за максимална производителност
(снимка: XPG)

XENIA Xe е проектиран за максимална производителност, отговаряща на изискванията на платформата Intel EVO. Ултрабукът осигурява до 16 часа живот на батерията, поддържа бързо зареждане, едносекундно събуждане и влизане в Windows, Thunderbolt 4 свързаност и безжична технология Intel Wi-Fi 6, има прецизни високоговорители, Far-Field микрофони и IR уеб камера.

Проектантите на XPG XENIA Xe са постигнали баланс между високо качество, тънък и лек профил и производителност. Размерите са сред най-малките в класа на 15-инчовите лаптопи с дебелина 14,9 мм и тегло от 1,65 кг при наличието на много здраво алуминиево шаси.

Ултрабукът осигурява до 16 часа живот на батерията, поддържа бързо зареждане
(снимка: XPG)

Яркият, но с ниска мощност 15,6-инчов дисплей разполага с тесен 4,9 мм страничен панел и 87% съотношение на екрана към тялото. Всичко това се допълва от голяма 73,41 Whr литиева батерия и ултра малко 65W зарядно устройство за лесно носене.

Коментар