Москва стартира собствена схема за споделени коли

Система за споделени автомобили скоро ще заработи в руската столица
(снимка: CC0 Public Domain)

Московските власти се подготвят за скорошно стартиране на система за споделени автомобили. Чрез нея на собствениците ще бъде позволено да предоставят своите возила на други хора.

Услугата на московските власти ще бъде по-скоро предназначена за тези, които, например, са заминали на почивка за две седмици, не се нуждаят от колата си през този период и са готови да я предоставят някому за ползване за известно време, съобщи РБК.

Тоест, това ще бъде по-скоро дългосрочен наем, отколкото конвенционално споделяне на автомобили. Очаква се при този модел на споделяне разходите за използване на услугата да бъдат по-ниски.

При московската схема за споделени автомобили потребителят, ползващ колата временно, ще е отговорен за състоянието на возилото: той трябва да го измие, да зареди гориво и да се погрижи всичко да е наред.

Друга особеност е, че за разлика от обичайните схеми за споделяне на автомобили, в случая няма да се осигурява право на безплатно паркиране.

По-рано заместник-кметът на Москва Максим Ликсутов заяви, че собствениците на автомобили сами ще решават кой да наеме колата им и къде може да приключи пътуването.

Коментари по темата: „Москва стартира собствена схема за споделени коли”

добавете коментар...

  1. :o)

    мАсквА салзъйм не верит 🙂

  2. Boro

    i kvo ot tva..golqm praz

Коментар