Ядрена яхта ще вози за по $3 милиона на тур

Футуристичният плавателен съд Earth300 е първата ядрена яхта в света
(снимка: Earth300 / Facebook)

Наскоро компанията Iddes Yachts показа своята концепция за 300-метрова изследователска яхта на име Earth300, работеща със собствен ядрен реактор с втечнена сол. Сега мениджърът на фирмата Аарон Оливър обяви и цената на екотура на първата ядрена яхта в света.

10 дена пътуване с Earth300 ще струват 3 милиона долара. За тази цена милиардерите ще могат да се повозят добре, но всъщност местата на кораба са предвидени за учени, изследователи, студенти и художници. Най-важни са учените. Затова на борда ще бъдат изградени 22 лаборатории с капацитет за 160 души.

На ядрената яхта ще могат да се возят до 400 души, съобщи Bloomberg. Освен за въпросните 160 учени из лабораториите, място ще има и за 20 други експерти, 20 студенти, 40 специални гости, както и за 160 души екипаж.

10 дена пътуване с ядрената яхта ще струват 3 милиона долара
(снимка: Earth300 / Facebook)

Дизайнът на ядрената яхта отне 6 години и струваше на компанията 5 милиона долара. В същото време изграждането ѝ ще струва 500-700 милиона долара. Очаква се през 2025 г. да бъде пусната на вода първата ядрена яхта в света.

Макар че всичко това звучи много футуристично, изгледите яхтата да се появи реално не са малки: сред подкрепящите партньори на проекта са IBM, RINA, Triton Submarines и EYOS Expeditions.

Коментари по темата: „Ядрена яхта ще вози за по $3 милиона на тур”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Каро ти свърши пътуването имаш подарък лъчева болест от радицията.

Коментар