Българи разработват софтуер от Топ 14 в света

Решенията, базирани на анализ на данни, стават все по-важни за организациите
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуер, разработван от български ИТ специалисти, е сред 14-те най-добри в света инструменти за виртуализация на данни, според скорошна класация на американското издание Solutions Review.

Сред отличените е компанията AtScale, която има офиси в Сан Матео, Бостън и София. Нейният софтуер за виртуализация на данни се разработва в последните две години изцяло от български ИТ експерти.

„Екипът от специалисти в София има огромен принос за развитието на AtScale в последните 24 месеца. В този период успяхме да повишим оборота си неколкократно, а това е невъзможно без да предлагаш качествен продукт. Именно тук е ролята на родните софтуерни инженери, които съчетават нестихващ хъс за развитие и задълбочени познания в сферата на големите данни”, коментира Момчил Михайлов, генерален мениджър на компанията за Европа.

Иновативният продукт на AtScale позволява обединен достъп до данни от всяко място, в което те се съхраняват, наред с визуализацията и управлението им. С него компаниите могат да извършват бърз и точен анализ на големи обеми от данни чрез използване на разнообразни Business Intelligence (BI) инструменти, за да вземат решения, базирани на точни данни.

Платформата на AtScale е без аналог в света и е в основата на решения за милиони долари, които вземат голяма част от най-успешните компании, сподели Петър Стайков, новият продуктов директор на AtScale.

Най-актуалният ъпдейт на продукта 2020.5 доведе до много нови функции, които подобриха съвместимостта, работата на софтуера и интерфейса му. Сред основните нововъведения са:

  • подобрена съвместимост с най-популярните BI инструменти в облака;
  • сертифициран за работа с Tableau 2020.3;
  • по-добро филтриране при използване на Microsoft Excel Top-N;
  • по-добър матричен изглед при създаването на сложен Cube;
  • разширяване на екосистемата от партньори, базирани в облачното пространство.

Коментари по темата: „Българи разработват софтуер от Топ 14 в света”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    DARPA Is Working On An Implantable Microchip To Detect Virus

Коментар