Вграждат PKI функционалност в управлението на умните сгради

PKI гарантира надеждност на хардуера, софтуера и комуникациите на сградите през целия жизнен цикъл
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчикът на системи за интелигентни сгради Johnson Controls обяви партньорство с DigiCert, доставчик на услуги за цифрови сертификати и PKI решения, за да предоставя на клиентите услуги за свързаност за техните интелигентни сгради. Пакетът дигитални решения на Johnson Controls, наречен OpenBlue, ще използва платформата ONE PKI на DigiCert.

„Това стратегическо партньорство позволява на Johnson Controls да предлага на клиентите си по-голямо спокойствие, като намалява риска от скъпи оперативни прекъсвания поради кибератаки. Същевременно то предоставя устойчиви, надеждни решения за интелигентни сгради, използвайки най-модерната PKI технология”, поясни Майк Елис, EVP и главен клиент и дигитален директор в Johnson Controls.

„Нашият опит в областта на здравословните, сигурни и интелигентни сгради, съчетан с надеждното цифрово идентифициране чрез DigiCert и възможностите за автоматизирано управление на сертификати, допълнително ще подобри управлението на интелигентните сгради”, допълни Елис, цитиран от Inbuildingtech.

Въвеждането на PKI функционалността в управлението на интелигентните сгради следва да гарантира, че хардуерът, софтуерът и комуникациите остават надеждни през целия им жизнен цикъл.

Този подход носи съвременна PKI сигурност, както и експертиза в управлението на цифрови сертификати, за да осигури удостоверяване на устройствата и на идентичностите, криптиране на данните и цялост за всеки компонент на екосистемата, казаха партньорите.

На база въвеждането на PKI в OpenBlue собствениците на сгради могат да прехвърлят „пълния риск на жизнения цикъл” на строителните дейности към Johnson Controls, твърди фирмата. Това може да включва предварителните процеси на насочване на капитали и вземане на решения, отговорността за проектирането и изграждането, енергийната ефективност и управление на емисиите, както и всички дейности по поддръжка и модернизация.

Коментар