Близо 60% планират покупка на 5G смартфон до 2 години

Телеком операторите ще стимулират сериозно покупките на 5G смартфони
(снимка: CC0 Public Domain)

2021 г. е годината, в която вече има достатъчно предлагане на 5G смартфони на пазара. Нов доклад на Blancco – фирма, специализирана в изтриването на данни и диагностиката на мобилни устройства за вторичния пазар – наскоро подплати перспективата с проучване, което обещава новото поколение джаджи да вземе връх през следващите две години.

Според Blancco, 57% от мобилните потребители по целия свят имат планове да надстроят смартфоните си до 5G устройство в рамките на 24 месеца. Докладът се основава на проучване сред 6000 потребители от Обединеното кралство, САЩ, Канада, Япония, Германия и Франция.

Blancco също така отбелязва „пулсиращия” ефект на така наречения „суперцикъл”, който новите 5G устройства ще имат върху пазара на използвани смартфони. 49% от тези, които планират да се сдобият с пето поколение телефон, възнамеряват също така да продадат своето старо устройство. Това означава, че вторичният пазар „може да очаква значителен приток на използвани устройства”, казват от компанията.

Прогноза на анализаторската компания IDC сочи, че пазарът на вторични устройства ще възлезе на 65 милиарда долара до 2024 година, отбелязва RCR Wireless News.

„Операторите се стремят да постигнат възвръщаемост на инвестициите от своите 5G мрежови инвестиции и като такива ще бъдат сериозни в насърчаването на покупките на 5G смартфони”, коментира Blancco в своя доклад.

Според анализаторите, това не само оказа тактическо влияние върху стимулирането на нови цикли за надстройка на потребителските устройства, но и създава допълнителни приходи, като преразпределя обновените употребявани устройства във все по-динамичния вторичен пазар.

Коментари по темата: „Близо 60% планират покупка на 5G смартфон до 2 години”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Аз и моите познати около мен НЕ планираме да си купуваме нови телефони докато не излезе стандарта 10G, а 5G не ни е нужен.

Коментар