И Bugatti се зае да прави смарт-часовници

Вграденият GPS може да проследява ускорението и други параметри при шофиране
(снимка: Bugatti)

Марката Bugatti обикновено се свързва с мощни и впечатляващо изглеждащи автомобили, но скоро ще я видим да лъщи и от три „премиум” смарт-часовника. Bugatti и производителят на носими устройства VIITA са разработили заедно моделите, които ще се произведат в ограничен брой и в момента се финансират чрез… Kickstarter!

Трите модела имат луксозен външен вид и са съставени от повече от 1000 части, изработени от устойчива на надраскване керамика и високоякостен титан. Bugatti и VIITA казват, че тези интелигентни часовници поддържат проследяване на до 90 различни спорта, като същевременно има и мониторинг на сърдечната честота и показания на VO2 Max.

В часовниците е вграден и GPS, който може да проследява времената на обиколка и ускорението, ако сте в състезателна кола. Наред с това интелигентните часовници предлагат и мониторинг на нивата на кислород в кръвта, стреса и съня.

Със сигурност е трудно да се повредят тези нови устройства по отношение на формата или функционалността, но наблюдателите на експеримента предупреждават, че не бива да се очаква „твърде много от страна на софтуера по отношение на приложенията”.

Смарт часовникът Bugatti има луксозен външен вид и е съставени от повече от 1000 части
(снимка: Bugatti)

Часовниците идват с операционна система, разработена от Bugatti и VIITA, със специално придружаващо приложение, достъпно както за Android, така и за iOS. Те могат да се сдвояват с всеки телефон, но няма поддръжка за Google Fit или Apple Health. Единствената възможност за интеграция е със Strava.

Производителите на устройствата обещават до 14 дни живот на батерията между зарежданията. Всичките имат 390×390 пиксела пълноцветен LED сензорен екран. Умните часовници са водоустойчиви за дълбочина до 100 метра, а за допълнително спокойствие е включена и петгодишна гаранция.

Очаква се цените да започват от 899 евро в Kickstarter. Стартът на доставките е планиран за октомври 2021 г. Разбира се, както е типично за Kickstarter, няма гаранция, че изпращането на пари за финансиране на начинанието ще донесе готов продукт на изпращача.

Коментар