„Анонимните” хакери обявиха война на Илон Мъск

„Анонимните” се изправят срещу Илон Мъск, заради влиянието му върху криптовалутите
(снимка: CC0 Public Domain)

Хакери от групата „Анонимните” (Anonymous) публикуваха видео, в което обявяват война на Илон Мъск, шефа на Tesla и SpaceX, заради туитовете, с които манипулира биткойн и други криптовалути.

Милиони частни инвеститори възлагат надежди за печалба от криптовалута, за да подобрят живота си. Разбира се, те поемат риск, когато инвестират парите си, защото знаят за нестабилността на обменните курсове, казват „анонимните”.

„Но вашите туитове тази седмица демонстрират пълно пренебрегване на интересите на обикновения работещ човек. Може да се смятате за най-умния човек, но сега сте срещнали достоен противник. Ние сме анонимните. Ние сме легион. Ние идваме”, заканват се те на Илон Мъск.

На свой ред, шефът на Tesla и SpaceX отговори с кратък туит: „Не убивайте това, което мразите. Спасете това, което обичате”.

Илон Мъск отдавна се интересува от криптовалути и често думите му оказват влияние върху тяхната пазарна стойност. На 4 юни Мъск публикува биткойн емоджи и разбито сърце, след което най-популярната криптовалута поевтиня с с 8%.

По-рано тази година, през март, Tesla – най-големия производител на електромобили – обяви, че ще приема плащания с биткойни, но след месец и половина се отказа от реализацията на подобна идея.

Коментари по темата: „„Анонимните” хакери обявиха война на Илон Мъск”

добавете коментар...

  1. Радослав Биров

    А защо не обявят война на Китай, който забрани Биткойн копаене? Разбира се много енергия се използва, но може да се добива чрез фотоволтаици или вятърни турбини.

  2. Anonymous

    Дезинформацията прай комедики
    за да отвеят вниманието от слона.

    Гледай за слона които ще те прегази!

Коментар