HMD Global настъпва на корпоративния IoT пазар

IoT свързаност и управление в глобален мащаб ще получи бизнесът от HMD Global
(снимка: CC0 Public Domain)

HMD Global обяви две стратегически партньорства за развитие на корпоративните си IoT предложения. Компанията, която предлага на пазара телефоните Nokia, обединява усилия с финландския производител на телекомуникационно оборудване Nokia и глобалния ИТ консултант CGI, за да осигури глобална 5G свързаност.

Като част от партньорството с Nokia, решенията за корпоративна свързаност на HMD Global сега ще бъдат подкрепени от технологията Nokia WING (Worldwide IoT Network Grid). Това е услуга за управлявана свързаност, с която операторите на виртуални мобилни мрежи (MVNO) осигуряват на корпоративните клиенти IoT свързаност и управление в глобален мащаб, приложими във всякакви мрежи.

С помощта на HMD Connect Pro бизнесът ще може да контролира до няколко десетки хиляди свързани устройства от единен портал за управление и ще получи видимост в реално време за състоянието на всички свои свързани устройства и IoT активи, ще управлява жизнения цикъл на SIM картите и ще гарантира, че те са защитени по всяко време.

От свързани превозни средства до устройства в сферата на здравеопазването – компании от всякакъв мащаб ще могат да използват интуитивния, но мощен портал за самообслужване като панел за наблюдение на цялата IoT дейност.

В рамките на партньорството CGI ще предложи на клиентите си корпоративните решения на HMD Global, вкл. HMD Connect Pro, HMD Enable Pro и хардуер за смартфони. CGI дава на клиентите поглед върху системната интеграция и активиране, заедно с анализи на данни и облачни технологии, за да подпомогне тяхната цифрова трансформация

Настоящото портфолио от специализирани корпоративни предложения на HMD Global включва свързаност, управление на устройства и хардуерни решения. HMD Enable Pro е решение за управление на мобилността на бизнеса(EMM), което поддържа операциите при централизиран контрол на свързаните активи. Интуитивната услуга дава видимост в реално време на всички свързани устройства – EMM решение „на едно гише”.

HMD Connect Pro позволява на организациите да контролират всички сим карти в инвентара си чрез единна конзола за управление. Услугата е проектирана с оглед на лесното използване – от потребителския интерфейс до гъвкавото, прозрачно и конкурентно ценообразуване.

Коментари по темата: „HMD Global настъпва на корпоративния IoT пазар”

добавете коментар...

  1. Фофу

    :o) 18/06/2021 15:22 IoT по принцип не само за да се комуникира с хладилника, а да се обедини всичко. Включва секюрити системите, наблюдения на болни примерно, т.е. дали някой е паднал и стои неподвижно, дали си е пил хапчетата, пожарно известяване и гасене, дали има останали включени електроуреди, лампи, отоплителни уреди, включване и изкл. на уреди през ноща на ниски тарифи, отопления или охлаждания на опредлени стаи и пр.
    Колко хвърлят и дали това е смешно, ами техни са си парите, имат си предходни статистики и бъдещи проучвания, кои сме ние да им казваме.

  2. :o)

    Толкова много се изля в този и други сайтове за IoT – и всички седиме и тръпнеме в очакване, когато това ще оправдае големите думи и ще влезе в живота на хората.
    Щото както съм казал още преди 4-5 години – никой няма нужда да комуникира с хладилника и печката си през интернет, може да го прави, но да се хвърлят милиарди за това е смешно.

Коментар