Microsoft поскъпна до над 2 трилиона долара

Microsoft поскъпва преди премиерата на Windows 11 на 24 юни
(снимка: CC0 Public Domain)

Акциите на Microsoft се покачват почти непрекъснато от 4 юни тази година и вчера достигнаха 265,5 долара за брой. Ръстът от 1,1% през деня беше достатъчен пазарната капитализация на компанията да надхвърли границата от 2 трилиона долара. По този начин гигантът от Редмънд вече струва почти толкова, колкото Nvidia, Samsung, Visa и Tesla взети заедно.

Котировките на технологичните компании се повишиха вчера след като председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че инфлационният натиск ще бъде временен въпреки значителното увеличение през последните месеци. По думите на Пауъл, цитиран от Bloomberg, има „известна степен на увереност”, че цените в крайна сметка ще спаднат, като същевременно е „много, много малко вероятно” да се наблюдава инфлацията от 1970-те.

Говорейки във вторник пред подкомисия на парламента, Пауъл определи инфлацията от 5% за неприемлива. Акциите на технологични и търговски компании поскъпнаха след това изявление. Доларът падна, докато цената на биткойн, напротив, леко се повиши: ако през деня стойността на BTC спадна под границата от 30 000 долара, то в момента 1 BTC се търгува за почти 33 000 долара.

Що се отнася до Microsoft, в краткосрочен план акциите на компанията могат да поскъпнат още повече, ако анализаторите оценят Windows 11 положително. Премиерата на новата операционна система е насрочена за този четвъртък, 24 юни.

Коментари по темата: „Microsoft поскъпна до над 2 трилиона долара”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Добре, перфектна булка Киро Брейковице.

  2. Saevar

    шунка си треба Фофа, шункааа, а ти си перфектното попълнение….

  3. Фофу

    Ами легнете си в леглото и се пляскайте колкото искате.

  4. Saevar

    да Фофа, ще праим сандвич с Киро брейка и си търсим шунка, ти покриваш критерийте за шунка, да те понапляскаме малко…

  5. Фофу

    Saevar пак нещо говориш за тоя Киро брейка. Да не сте гей двойка нещо ??
    Жалкото умно дето ще се сети само, че говоря за него, ами като си малоумно, какво да ти говоря.

  6. Saevar

    за Фофу комплекса поздрави от Киро брейка…

  7. Симо

    Фъфляка е най големия хейтър в тоя форум…комплексар…

  8. Фофу

    Почнаха истерийте … за които споменах. Чичковци, лели, умрели компании, но МС си вървят напред, “екпертните” хейтърчетата са си по дупките.

  9. Мда

    Егати фейка. Тая умряла компания не заслужава, но сега има един финансов балон, който ще се спука по някое време.

  10. Филанкишията

    Фофууууууууууу,голям разбирач се изкара бе !

    Би трябвало да си даваш сметка,че в рамките на минути котировките на
    малките-и-меките могат да спаднат значително (даже над 30%).
    Това вече се е случвало няколко пъти – в началото на века (дотком балона …)
    Достатъчно е някой влиятелен чичко да се изкаже “правилно” …

  11. Фофу

    Линдоус Оф, не е че остарявам и че не знам теорийте дето развиваш. И не е че не ми е добре, че има алтернативи, което в някаква степен да озаптява МС и ми дава много безплатни вече опции. Тия работи съм ги мислил, когато ти сигурно не си бил роден.

    Това което казвам е точно това което КАЗАХ, за малките жалки хейтърчета дето не знаят на кой свят са, но знаят, че Вин било г_но и пр. И дето да се чудиш като са толкова велики и превъзхождащи другите човеци, що ли не са щастливи, а ходят и реват като истерички из форумите ???!!!!

  12. Линдоус

    Ех Фофу, остараваш вече. Хората ползват както Windows така и Linux всички телефони с Android са на основата на Linux. Самият Microsoft за платформата си Azure използват Linux сървъри и Бил Гейтс прави пари дори от Linux. Минали са времената на хейтърството и когато Бил Гейтс казваше, че Линукса бил раково образувание, а сега с голям кеф същия ползва и продава услуги с Linux сървъри през Microsoft Azure. Единственото, което е световен проблем е монополизма във всичките му форми така че дали ще е Microsoft или Google или някоя друга компания монопола не е дорбо. Трябва да има децентрализация и за основата да има достатъчно безплатни софтуери с отоворен код и разумен бизнес модел не основаващ се на алчност и монополизъм. Болната тема за Microsoft е че не са монополисти при смартфоните.

  13. Фофу

    Тия хора не правят никакви сметки, когато публикуват такива новини, че някое линуксаджийско хейтърче потънало във вечно страдание поради факта на съществуване на МС, може да се гътне и пририта от сърдечни проблеми.

Коментар