Детска игра помага за изучаване на блокчейн

Играта CryptoMiner позволява усвояване по забавен начин на блокчейн технологиите
(снимка: UTSA)

Експерти от Тексаския университет в Сан Антонио (UTSA) разработиха настолна игра, която ще помогне на децата, а и не само на тях, да изследват и усвоят технологията на блокчейн и криптовалутите.

Муртуза Джадливала, доцент в катедрата по информатика на UTSA и един от авторите на иновативната настолна игра CryptoMiner, вярва, че тя ще позволи на учениците да разберат механизмите на технологията на блокчейн, както и основите на криптовалутата като цяло.

„Всички знаем, че децата реагират добре на игрите и затова проектирахме тази игра по такъв начин, че тя да може да се използва като допълнително образователно средство за разбиране на блокчейн и криптовалути – и всичко това, докато се забавляват”, споделя Джадливала.

CryptoMiner е игра на карти, базирана на стратегия, която се опитва да подражава на това как блоковете с транзакции се добавят към блокчейн от майнери в действителна мрежа за криптовалута. Подходът на настолната игра прави обучението по криптовалути лесно достъпно за всеки, независимо от възраст, произход и познания за технологиите.

Джадливала бил вдъхновен да разработи играта, след като не е успял да обясни с по-прости думи на жена си и дъщеря си как функционират блокчейн и криптовалутите. “Играхме като семейство и беше много забавно”, казва той, а освен това съпгругата и дъщеря му разбрали по-добре как работи блокчейн.

Предвид важността на блокчейн технологията, изключително важно е да се образова младото поколение, смята доцентът в катедрата по информатика на UTSA.

Коментари по темата: „Детска игра помага за изучаване на блокчейн”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    hashcash

  2. Anonymous

    Нищо специално няма толкова в блокчейна – най-добре да ги учат на математика и компютърни науки вместо разни продукти и услуги

  3. еинету

    Хапсолютен НейтиФ кореняк американец от Тексас,…каубой дет му се вика

  4. Anonymous

    Блокчейн накратко :
    към натрупаните точки на карти се добавя
    ново спечелените.

  5. Anonymous

    Муртуза Джадливала

Коментар