Виртуалният помощник Alexa проговори с мъжки глас

Умните джаджи с поддръжка на Alexa вече ще говорят и с мъжки език
(снимка: CC0 Public Domain)

Amazon обнови своя виртуален асистент Alexa с възможност за избор на мъжки глас. Освен това актуализацията добавя нова дума за активиране на популярния цифров помощник.

Наскоро Amazon обеща, че в близко бъдеще Alexa ще говори с гласовете на известния баскетболист Шакил О’Нийл и американската актриса Мелиса Маккарти, припомня в публикация по темата The Verge.

Към списъка от думи за активиране на помощника, който включва „Alexa”, „Computer”, „Echo” и „Amazon”, е добавена и „Ziggy”. Тя може да се използва както с Alexa с мъжки глас, така и с женски. Има два начина за избор на мъжки глас за Alexa: или ръчно в настройките на гласовия асистент, или с помощта на команда „Change your voice”.

Настройката за промяна на думата-активатор работи по същия начин. Достатъчно е да кажете „Change your wake word” и новата дума-активатор. Изборът на една или друга дума зависи от интелигентното устройство, използвано в екосистемата на Amazon, което поддържа работата с Alexa.

За разлика от Apple и Google, които отдавна добавиха мъжки глас към своите цифрови асистенти Siri и Google Assistant, Amazon остана вярна на традицията. Alexa беше използван за първи път в интелигентни високоговорители Echo, пуснати през 2013 г.

Понастоящем мъжкият глас на Alexa е наличен като опция само за потребители в САЩ. В бъдеще компанията ще пусне актуализацията на асистента и на други пазари.

Коментари по темата: „Виртуалният помощник Alexa проговори с мъжки глас”

добавете коментар...

  1. Saevar

    а нещо между мъж и жена ше има ли ? демек малко джендърско да е за да няма дискриминация

Коментар