Напредъкът на Acronis оценен в доклад на Canalys

Анализаторите от Canalys похвалиха Acronis за напредъка в защитата на данните 
(снимка: Acronis)

Acronis получи признание за растяща компания в доклада Canalys Global Cybersecurity Leadership Matrix 2021. Доставчикът на решения за киберсигурност, който оперира с голям екип и в България, беше похвален за постигнатия напредък в защитата на данни. 

Докладът на Canalys за 2021 г. отличава Acronis за защитата, която осигурява на крайни точки, интегрирана със създаването на резервни копия на данни и възстановяването им, поясниха от компанията.

Позицията в матрицата беше затвърдена със скорошното пускане на пазара на услугите Acronis Detection and Response, Acronis Cyber Protect Cloud с Advanced Email Security и новата #CyberFit партньорска програма, както и с няколко придобивания и създаване на нов център за изследователска и развойна дейност по киберзащита  за подпомагане на партньори в Израел.

Докладът излиза след като Acronis си осигури финансиране от приблизително 250 милиона долара от CVC Capital Partners VII през май 2021 г., като оценката на компанията превиши 2,5 милиарда долара. Acronis използва инвестицията за по-нататъшно подобряване на своите инициативи за излизане на пазара, разширяване на партньорската си мрежа и подкрепата за доставчиците на управлявани услуги, облачни дистрибутори и др.

„Acronis заслужи позицията си в доклада като растяща компания поради непрекъснатите си инвестиции и ангажираност към канала”, коментира Матю Бол, главен анализатор в Canalys.

Решения за киберзащита на Acronis ползват над 1 милион клиенти, избрани от над 15 000 доставчици на управлявани услуги по цял свят, като броят им се удвоява всяка година. В момента над 10 000 от тези доставчици на управлявани услуги избират да развият бизнеса си с Acronis Cyber Protect – уникално интегрирано решение за киберсигурност и защита на данните.

През последната година Acronis Cyber Protect предотврати над 1 милион атаки и защити над 1,6 милиона работни процеси, позволявайки на доставчиците на услуги и корпоративните ИТ да избягват скъпите принудителни прекъсвания на работата и да осигурят непрекъснатост на дейността на техните компании.

Коментар