Извънземните могат да общуват чрез звездна светлина

Вселената е „окъпана” в извънземно бърборене и квантова обработка на информация, смята учен
(снимка: CC0 Public Domain)

Може би мигането на звездите е общуване на извънземни помежду им. Поне така мисли един учен. Той вярва, че извънземните заплитат фотони от различни звезди, за да предават съобщения. За случайните наблюдатели това изглежда само като трептене от време на време.

В наскоро публикувано изследване (все още не е рецензирано) квантовият физик Тери Рудолф от Имперски колеж Лондон твърди, че извънземните са способни да общуват помежду си с помощта на звездна светлина.

В статията той предполага, че извънземните могат да изпращат съобщения чрез заплитане на фотони в отделни звезди, променяйки светлината, излъчвана от една звезда, и създавайки шум за друга. След това получателят може да „прочете” съобщението, като наблюдава втората звезда с линейна оптика.

Рудолф смята, че този метод ще бъде особено привлекателен за „параноичните” извънземни, тъй като е много трудно да се разграничи от конвенционалните топлинни сигнатури.

„В резултат, когато гледаме звездите и виждаме само топлинното излъчване, обикновено заключаваме, че Вселената е празна. Но може би поради взаимовръзките на това излъчване, Вселената всъщност е окъпана в извънземно бърборене и други форми на разпределена квантова обработка на информация”, пише ученият.

В заключение физикът отбелязва, че хората като вид не трябва да се разстройваме от това, че самите ние не сме развили междузвездна комуникационна мрежа. Според учения, каквито и да са били извънземните, те може просто да са еволюирали така, че да използват квантовата физика по различен начин.

Коментари по темата: „Извънземните могат да общуват чрез звездна светлина”

добавете коментар...

  1. еХперт

    А може фотоните да са извънземните, знае ли човек 🙂
    Иначе не е лошо да има такива учени-безделници, току виж им дошла някоя добра идея.

  2. Бабел

    Ако са тук – имат интереси.

  3. :o)

    Мисля че ни е бедна фантазията за това как си общуват извънземните 🙂
    Но очакваме групата съветски ученьй да ги разкрият
    Альо Восток, въй сльйшате зельонъй човечок?

  4. й

    Направо с димни сигнали общуват…

Коментар