Uber с нов директор на инженерния си офис у нас

„Офисът в София е изключително важен развоен център за Uber”, казва Иван Атанасов
(снимка: Ивайло Миланов / предоставена от Uber)

Иван Атанасов поема управлението на инженерния офис на Uber в България и ще отговаря за разработването на критични финтех услуги на компанията в световен мащаб.

Uber отдава ключово значение на българския си център и затова залага на лидер като Иван Атанасов с нaд 20 гoдини oпит в технологичната индустрия, 13 от които са на лидерски позиции, съобщиха от компанията.

Атанасов се присъединява към Uber през 2018 г. и поема част от екипите в София, които се занимават със създаване на технологиите, обслужващи издаването на част от финансовите документи за разплащания и движения на пари между компанията и нейните партньори.

„Офисът в София е изключително важен развоен център за Uber”, коментира Иван Атанасов. „Всеки ден компанията реализира 16 милиона пътувания и всеки месец 98 милиона потребители на платформата разчитат на нас”.

В новата си роля, Атанасов ще отговаря за развитието на продуктите, създавани в София, както и за растежа на инженерния екип.

Uber Engineering София стартира в България през 2014 г. и е един от първите технологични офиси на компанията извън Сан Франциско.  Екипът тук разработва финтех услуги, които подпомагат разплащанията и гарантират финансовата законосъобразност.

В момента в развойния център в София работят 80 човека, а плановете предвиждат разрастване с нови 20 човека до края на годината и още поне 50 през 2022 г.

„Амбицията ми е София да стане един от двата основни технологични центъра на Uber за Европа и да увеличим офиса си тук до 250 колеги в близките 3 години”, заяви Иван Атанасов.

Коментари по темата: „Uber с нов директор на инженерния си офис у нас”

добавете коментар...

  1. Безпристрастен

    По ирония на съдбата приложението им е забранено в България…

Коментар