Расте търсенето на индустриални таблети

Индустриалните таблети са проектирани да работят при специални условия
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбите на индустриални таблети ще нараснат до 128,01 млрд. долара през 2026 г., спрямо 89,74 млрд. долара през 2020 г. Средногодишният темп на растеж в сегмента се оценява на 6,1%, според прогноза на Mordor Intelligence.

Военните и индустриални защитени таблети се различават от обикновените по това, че отговарят на изискванията за специални условия на експлоатация и безопасност при употреба, както по отношение на здравината и водоустойчивостта на корпуса, така и по отношение на сигурността на информацията.

Пандемията допринесе за дигиталната трансформация на предприятията и развитието на концепцията за Индустрия 4.0, която от своя страна се превърна в осезаем двигател на растежа в сегмента на индустриалните таблети. Производителите са принудени да разработят и внедрят различни нови и гъвкави подходи за контрол на продуктите и качеството на производството, се казва в проучването.

Индустриалните таблети стават все по-популярни в производствения сектор, където клиентите избират подобно оборудване заради неговата надеждност и издръжливост. Тези устройства са снабдени със серийни портове, система за удостоверяване, RFID и четци на карти, които позволяват комуникация с всяко индустриално устройство от външен производител.

Анализаторите посочват следните компании като лидери на пазара на индустриални таблети: Samsung, HP Inc., Lenovo, Asus, Apple, Teclast Electronics, Huawei, Microsoft, Colorful, Nokia, Cube и Xiaomi.

Според изчисленията на Strategy Analytics, обемът на световния пазар на таблет-компютри от всякакъв вид е достигнал 45,2 милиона единици през второто тримесечие (април-юни), което е увеличение от 5%, в сравнение със същия период на 2020 г. Продажбите растат за пето поредно тримесечие.

Увеличеното търсене на таблети е свързано с пандемията от коронавирус, която накара хората да прекарват повече време у дома, купувайки устройства за работа и игри. Темпът на растеж обаче би могъл да бъде по-висок, ако не беше дефицитът на компоненти, който се наблюдава през 2021 г.

Според IDC, през 2020 г. производителите са доставили общо 164,1 милиона таблети на световния пазар, което е с 13,6% повече спрямо предходната година. Анализаторите от Digitimes Research потвърждават растежа на пазара през 2020 г., но оценяват динамиката на +2% при обем от 160 милиона устройства.

Коментари по темата: „Расте търсенето на индустриални таблети”

добавете коментар...

  1. :o)

    Поне за Европа не съм виждал никоя от посочените компании с индустриален таблет.
    Но щом анализаторите казват 😀 ще чакаме анализа им да се появи и в истинския свят 🙂

Коментар