SAP придоби офис сграда от клас А в София

Park Lane Office Center има площ от 34 800 кв.м, от които 11 етажа и 2 подземни нива
(снимка: Веси Илкова / предоставена от SAP)

Софтуерната компания SAP направи най-голямата инвестиционна сделка в офисния сектор за последните три години в България. Немският разработчик на бизнес софтуер купи новопостроената офис сграда Park Lane Office Center от клас А в София.

Park Lane Office Center има площ от 34 800 кв.м, от които 11 етажа и 2 подземни нива. Сградата се намира в района на шопинг мол „Парадайз център” и бе завършена през юни тази година, като в нея вече се помещава централата на „Алианц България” с повече от 600 служители.

Стойността на сделката не беше обявена. Екипът на Park Lane Developments остава ангажиран със сградата като пропърти мениджър и ще продължи да се грижи както за цялостната ѝ поддръжка и управление, така и за компаниите, които я обитават.

SAP присъства у нас с развоен център SAP Labs България, който е едно от ключовите и стратегически подразделения на немския гигант. В момента в българския офис на компанията работят повече от 1250 души, като над 80% от екипите са ангажирани с облачни технологии.

Предстои всички служители на SAP в България да се преместят в новата офис сграда до края на 2022 г. Към момента компанията разполага с три офиса на различни локации в София. Работните пространства в сградата ще бъдат проектирани спрямо новата концепция за гъвкава работа, на която SAP залага за в бъдеще. Това е модел, който включва комбинация на работа и от офиса, и отдалечено.

„Нашият развоен център е ключов за стратегията на SAP. Ние сме осмият по големина в глобалната мрежа на компанията и през изминалата 2020 г. екипите ни се увеличиха с над 15%”, каза Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

През тази година компанията разкри над 300 нови позиции за софтуерни специалисти и продължава да разширява екипа си, допълни Николов.

Коментар