Отмениха автоизложението в Женева за трета поредна година

Автомобилният салон в Женева беше арена за дебюта на най-новите модели
(снимка: Geneva International Motor Show / Facebook)

Международното автомобилно изложение в Женева през 2022 г. няма да се състои. След като беше отменено през 2020 и 2021 г., търговското изложение трябваше да се завърне на 19 февруари 2022 г., но това няма да се случи по ред причини.

Организаторите обявиха решението не като отмяна, а като отлагане, при което авто-шоуто ще се върне като „по-въздействащо” събитие през 2023 г., съобщи Engadget.

„Решението за отмяна на GIMS 2022 е взето предвид най-добрия интерес както на производителите на автомобили, така и на автомобилните фенове”, казаха Комитетът и Съветът на фондацията „Salon International de l’Automobile”, която отговаря за организирането на автомобилния панаир.

Като причини групата посочи „въздействието, което Covid-19 оказва върху ограниченията за пътуване и събития”, както и глобалния недостиг на чипове и неговото влияние върху работата на производителите на автомобили.

Много други автомобилни изложения бяха отменени през 2021 г., но начинът, по който GIMS отпада, се приема като лош знак за индустрията. Преди пандемията това беше едно от най-големите автомобилни изложения в света. Обикновено то привлича повече от 600 000 посетители, включително около 10 000 журналисти.

Освен самия си размер и мащаб, панаирът беше традиционна арена на дебюта на най-новите и емблематични модели, определящи развитието на индустрията в глобален мащаб.

Коментари по темата: „Отмениха автоизложението в Женева за трета поредна година”

добавете коментар...

  1. Симо

    Ква пандемия, … полицията бие хората там заради протестите…

Коментар