Uber влиза на доходоносния пазар за канабис

Uber прави първа стъпка на нов пазар – търговията с канабис
 (снимка: CC0 Public Domain)

Uber обяви първия си набег към пазара на марихуана: потребителите на Uber Eats в Онтарио, Канада, скоро ще могат да поръчват продукти от канабис чрез приложението. Фирмата отказа да уточни дали ще пусне услугата си и в други части на Канада и САЩ.

Канадският пазар на марихуана се оценява на около 5 милиарда канадски долара годишно. Според канадското законодателство, въпреки че употребата на марихуана е законна от 2018 г., доставянето ѝ все още е незаконно, отбелязва BBC.

Клиентите на Uber ще могат да правят поръчки за канабис в специален раздел на приложението и след това да вземат поръчаната стока от близкия магазин. Потребителите на Uber Eats ще трябва да потвърдят възрастта си в приложението и след това ще могат да вземат поръчките си в рамките на един час, увериха от компанията.

През април главният изпълнителен директор Дара Хосровшахи заяви, че компанията ще обмисли доставката на канабис, след като това бъде разрешено от законодателството на САЩ. Сега Uber посочи, че партньорството ѝ с Tokyo Smoke ще помогне на възрастните в страната да купуват безопасен, легален канабис, което би трябвало да помогне в борбата с незаконните продавачи.

„Ще продължим да наблюдаваме внимателно регулациите и възможностите на пазара. И тъй като местните и федералните закони се развиват, ще проучим възможности за сътрудничество с търговци, които оперират в други региони”, каза говорител на Uber.

Коментар