Google отлага връщането на служителите в офисите

Плановете на Google да въведе хибридна работна седмица от 18 октомври се отложиха
(снимка: CC0 Public Domain)

Служителите на Google няма да бъдат задължени да се върнат на работа в офисите в САЩ на 10 януари. Вицепрезидентът по сигурността Крис Ракоу е уведомил персонала по имейл, че компанията ще изчака, за да преоцени ситуацията и да разбере кога завръщането по офисите би било безопасно. Изчакването ще продължи най-малко до новата година.

Първоначално технологичният гигант планираше да въведе хибридна работна седмица, започвайки от 18 октомври, припомня Engadget. Сега обаче решението за „завръщането” може да се делегира на локалното ръководство на всеки отделен офис.

Ракоу не обяснява мотивите на компанията в имейла си и не споменава новооткрития вариант „Омикрон” на Covid-19. Засега не е ясно дали този вариант на вируса е по-заразен или по-смъртоносен.

Това, което босът е казал в писмото обаче, е че Google ще позволи на определени свои офиси да решават самостоятелно кога е безопасно служителите да се върнат на работното място.

Компанията ще сформира местни екипи за реагиране при инциденти, за да им помогне да оценяват нивата на риск, като в крайна сметка служителите на Google може никога да не бъдат задължени да се придържат към хибриден модел на работа.

Въпреки че отмени плановете си за завръщане по офисите, Google все пак насърчава служителите да работят в корпоративна обстановка – там, „където условията позволяват, да установят отново връзка с колегите си лично и да започнат да възвръщат тренинга за съвместна работа”.

Коментар