CES 2022 е на ръба, големи участници се оттеглят

Технологичното изложение CES в Лас Вегас през януари е пред провал
(снимка: CES)

За поредна година голямо технологично изложение е „на ръба” и може да се провали, отново заради… пандемията. Главният изпълнителен директор на T-Mobile Майк Сиверт, един от високопоставените гости на Consumer Electronics Show, обяви публично, че компанията му няма да присъства на най-голямото световно изложение за електроника следващия месец. Amazon също е решила да не присъства физически на шоуто.

T-Mobile, Meta, Twitter, Pinterest и iHeartRadio обявиха тази седмица, че няма да присъстват на годишното изложение в Лас Вегас поради новата вълна от случаи на коронавирус в САЩ. Оттеглиха се и големите технологии издателства като The Verge, CNET, Engadget, TechCrunch, TechRadar и Tom’s Guide.

Но отказът на T-Mobile е първият наистина голям удар по програмата на организаторите, защото компании като Twitter и дори Meta имат много по-слабо влияние на CES като цяло, коментира The Verge.

„T-Mobile ще продължи да служи като спонсор на CES…, но по-голямата част от нашия екип няма да пътува до Лас Вегас”, се казва в прессъобщение на компанията. „Освен това главният изпълнителен директор на T-Mobile Майк Сивърт няма да отправи приветствие, било то лично или виртуално”.

Голямо влияние за това дали и как ще протече CES 2022 ще имат и решенията на други големи марки като например Samsung и GM. Поначало идеята беше те също да участват с приветствия от висшите мениджъри. Други компании, които обикновено наемат много видно пространство в изложбеното пространство, като Intel, LG, Panasonic и Sony, също ще повлияят.

От Sony засега повтарят, че планират да присъстват на изложението. От LG казват, че „освен ако CTA не каже друго”, фирмата продължава според досегашния си план за участие. LG обаче няма да има традиционен щанд, а ще използва QR кодове и AR, за да покаже своите стоки.

AMD и Samsung планират ограничено присъствие. Nvidia ще има само виртуална презентация. Qualcomm, OnePlus и HTC все още планират да присъстват по традиционния начин.

Samsung и Google се позовават на „мониторинг на местните условия”, което може да се разбира като уклончив отговор, който дава възможност на тези компании лесно да се откажат, ако решат.

Все пак CTA, която организира CES, заяви, че планира да осъществи изложението присъствено, както е било винаги. „В настоящия момент сме много фокусирани върху това шоу, да го направим безопасно и да въведем правилните протоколи, за да гарантираме, че хората ще се чувстват комфортно”, казва изпълнителен директор на CTA.

Коментар