И Google отмени плановете си за CES 2022

Изложението CES 2022 изглежда ще се проведе по-скоро виртуално
(снимка: CES)

Google е поредната голяма компания, която обяви, че се отказва от физическо присъствие на място на топ-изложението CES 2022. По-рано тази седмица това направиха и други ИТ гиганти като Amazon, Facebook и Twittеr.

„След внимателно обмисляне решихме да не присъстваме на изложението CES 2022. Ние „наблюдаваме отблизо развитието на варианта Омикрон и решихме, че това е най-добрият избор за здравето и безопасността на нашите екипи”, казват от интернет компанията пред TechCrunch.

Все повече от традиционните, големи изложители избират да не изпращат свои екипи на място на изложението за потребителска електроника, което трябва да стартира след десетина дена. Тази седмица и други големи имена от света на потребителската електроника взеха подобно решение – да присъстват само виртуално.

В сряда своя отказ да пратят хора на щанда си обявиха T-Mobile, Meta, Twitter, Pinterest и iHeartRadio. Отпаднаха и някои ключови встъпителни речи като тази на шефа на T-Mobile. Вчера Amazon, Facebook и Twitter също обявиха, че няма да имат представители на място на CES.

Всичко това се случва въпреки уверенията на организаторите, че се взимат всички мерки за безопасност и грижа за здравето на участниците. Още от миналата година се знае, че достъпът до CES 2022 ще бъде със сертификат за ваксина, при условие за спазване на физическа дистанция и носене на маски.

В отговор на поредицата откази от организаторите дойде изявление, че CES 2022 ще си има своята присъствена версия на 5-8 януари в Лас Вегас, а по дигитален път ще могат да се включат всички, които не искат или не могат да пътуват до мястото. „Нашата мисия остава да съберем индустрията и да дадем на тези, които не могат да присъстват лично, възможност да изпитат магията на CES дигитално”, заявиха от CES.

Коментар