Топ компании се отказаха от физическо присъствие на CES

Все повече компании се отказват да присъстват физически на изложението CES в Лас Вегас
(снимка: CC0 Public Domain)

Amazon, Facebook и Twitter обявиха, че няма да изпращат свои екипи на изложението за потребителска електроника CES, което трябва да се проведе в Лас Вегас през януари. Причината е очевидна – разпространението на варианта Омикрон на Covid-19.

Организаторите на голямото изложение съобщиха, че конференцията ще започне на 5 януари и ще продължи четири дена, като се прилагат всички възможни здравни предпазни мерки. Те ще включват доказателство за ваксинация, носене на маска и тестване на Covid на място.

Участниците ще трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу Covid-19, а организаторите препоръчват тест преди заминаване за Лас Вегас, както и в рамките на 24 часа след влизане в страната, съобщи BBC.

Както вече стана практика, CES ще има физическа и виртуална версия. Дигиталното събитие ще се проведе успоредно с реалното, с достъп до конферентни сесии, водещи речи и опции за работа в мрежа.

CES е едно от ключовите изложения в технологичния календар, където фирмите от цял свят показват новите си продукти, визиите си за бъдещите продукти, тенденциите за идните години. Събитието привлича по около 180 000 посетители от цял свят.

Миналата година CES се проведе като виртуално събитие. Асоциацията за потребителски технологии, която ръководи форума, заяви, че „не е възможно безопасно да се съберат десетки хиляди хора”. Имаше надежда за „завръщане” към нормалния, реален формат на изложението, макар и под условие да се спазва физическа дистанция и да се следват стриктни хигиенни мерки.

Web Summit, друга голяма технологична конференция, която се проведе в Лисабон през ноември, премина с намалена посещаемост.

Коментари по темата: „Топ компании се отказаха от физическо присъствие на CES”

добавете коментар...

  1. Eto Demerzel

    Amazon, Facebook и Twitter . мчи то най големият траш в света на дигиталните технологии се е отказал. Все едно ще липсват на някой ….

Коментар