Microsoft също обяви оттегляне от CES 2022

Изложението CES в Лас Вегас остана и без физическото присъствие на Microsoft
(снимка: CC0 Public Domain)

GM, Google, Lenovo, Intel, T-Mobile, AT&T, Meta, Twitter, Amazon, TikTok, Pinterest, а сега и Microsoft! Софтуерният гигант е поредното голямо име от технологичния свят, което обяви, че няма да присъства физически на CES. А изложението започва след по-малко от две седмици.

„Здравето и благополучието на нашите служители са наш основен приоритет”, се казва в изявление на компанията, цитирано от TechCrunch. „След преглед на най-новите данни за бързо развиващата се Kovid-обстановка, Microsoft реши да не участва присъствено в CES 2022. Ще продължим с нашите дигитални планове за CES както за Microsoft Partner Innovation Experience, така и за Automotive Press Kit”, гласи съобщението.

Само допреди броени дни изглеждаше, че новото издание на CES „връща” присъствения формат в света на изложенията на ИТ индустрията. Това бе добре дошло след близо две години виртуални шоута. Но нещата рязко се промениха с появата на новия вид Covid мутация „Омикрон”.

CTA, управителният орган на CES, остава непоколебим в решението си да продължи физическото шоу, както е планирано. Въпреки отказа на много от най-големите ИТ компании, организацията заяви:

„Над 2200 компании са потвърдили, че ще участват лично в CES 2022 в Лас Вегас. Надяваме се да дадем на тези, които не могат да присъстват лично, възможността да изпитат магията на CES дигитално”.

Според изявление на компанията, публикувано два дена по-рано, оттеглилите се фирми заемат само 7% от изложбеното пространство. CTA все още не е споделила актуализирани данни в светлината на големите имена, които отказаха физическо участие в последните два дена.

Коментар