Ferrari влиза в света на NFT токените

Ferrari ще предложи дигитални токени на феновете в партньорство с Velas
(снимка: CC0 Public Domain)

Ferrari сключи договор с швейцарската технологична фирма Velas Network за създаване на незаменими дигитални токени (NFT) за своите фенове, съобщи в понеделник производителят на луксозни спортни автомобили.

NFT позволява на потребителите да притежават редки дигитални артефакти чрез блокчейн технологията, която поддържа и повечето криптовалути. Всевъзможни форми на изкуство, туитове, музика, GIF файлове и други подобни цифрови активи могат да бъдат притежавани чрез NFT. Възможностите за покупка и продажба на цифрови активи са безкрайни.

Velas, доставчик на дигитални продукти и услуги, ще стане партньор на състезателния отбор на Ferrari от следващия сезон, съобщи Ройтерс. Многогодишното споразумение предвижда създаване на изключително дигитално съдържание за феновете на Scuderia. В допълнение, Velas ще бъде основен спонсор на Ferrari Esports Series.

Според Google Trends – услуга, която проследява най-популярните словесни комбинации в търсачката – потребителите на търсят „NFT” повече от всякога. Страстните фенове наддават хиляди, за да да притежават колекционерски „вещи”, каквито са и NFT, а някои дори се продават за милиони.

Неотдавнашен доклад на Cointelegraph разкри, че хората по света са похарчили над 9 милиарда долара за продажби на NFT досега — и се очаква общите продажби да достигнат 17,7 милиарда долара до края на 2021 г. Изследването посочва, че продажбите на NFT са нараснали от 41 милиона долара през 2018 г. до 2,5 милиарда долара през първата половина на 2021 г.

Коментар