Пандемията изстреля TikTok до първа онлайн дестинация

Видео социалната мрежа TikTok се разраства постоянно и вече е номер едно
(снимка: CC0 Public Domain)

TikTok вече е най-популярната онлайн дестинация в света, според компанията за сигурност Cloudflare, която проследява данните за уеб трафика с помощта на своя инструмент Cloudflare Radar.

Класацията показва, че TikTok излиза на лидерска позиция през февруари, март и юни тази година и заема място номер едно от август, отбелязва BBC. Смята се, че една от причините за скока в популярността на Tiktok е пандемията Covid, тъй като продължителният престой у дома подтикна много хора да търсят забавление онлайн.

TikTok е видео социална мрежа, собственост на китайската компания Bytedance. Вече има повече от един милиард активни потребители по целия свят и този брой продължава да расте. Приложението хоства различни кратки видеоклипове, обхващащи жанрове като комедия, танци и политика.

Компанията се разраства постоянно. Видеоклиповете с храни и рецепти се превърнаха в ключова част от успеха на TikTok, като „вирусните” кулинарни клипове се радват на милиони гледания.

В резултат на това в САЩ през март ще стартира нова услуга за доставка на храна, наречена TikTok Kitchen, която позволява на хората да поръчват ястия, първоначално създадени във видеоклиповете, публикувани в TikTok. Даже се планира и отваряне на верига ресторанти с общо 300 заведения, където ще се сервират ястия по специалните рецепти, показвани в TikTok.

Коментари по темата: „Пандемията изстреля TikTok до първа онлайн дестинация”

добавете коментар...

  1. :o)

    емотиконка VOMIT

Коментар