Конгресмен: Twitter участва в „комунистическа революция”

Марджъри Тейлър Грийн, чийто профил бе блокиран, обвини Twitter в комунизъм
(снимка: Rep. Marjorie Taylor Greene / Twitter)

Социалната мрежа Twitter блокира завинаги личния акаунт на конгресменката Марджъри Тейлър Грийн от САЩ, заради многократни нарушения на правилата относно „дезинформация за коронавируса”.

Алгоритмите на Twitter определят някои публикации на конгресменката относно вируса като твърдения, които „могат да причинят вреда”, съобщи BBC. От своя страна Грийн прие забраната като доказателство, че социалната мрежа е „враг на Америка”.

В пространно изявление, публикувано в социалната медия Telegram, Грийн заяви, че „платформите на социалните медии не могат да попречат на разпространението на истината”. Тя обвини Twitter, че помага на неидентифицирани врагове в „комунистическа революция”.

Забраната се случи след като Грийн публикува в Twitter съобщение относно „изключително голям брой смъртни случаи от ваксина срещу Covid” в САЩ.

В изявление по повод случката говорител на Twitter посочи, че конгресменката Грийн е получила забрана след „повтарящи се” нарушения на политиката за дезинформация за коронавирус.

Преди това е имало четири предупреждения и временни спирания на профила на Грийн, преди да бъде взето решението за постоянна забрана.

Последното, четвърто поред предупреждение с временно спиране е било през август. Тогава Грийн е писала, че ваксините срещу коронавируса са „неуспешни” и е призовала регулаторите да не одобряват нови ваксини.

Грийн е определяна като „противоречив” политик в САЩ. Тя неведнъж е поставяла под съмнение ефикасността на ваксините и редовно е глобявана за отказа си да спазва „насоките за Covid” в Конгреса, включително изискванията за носене на маски в Камарата.

Коментари по темата: „Конгресмен: Twitter участва в „комунистическа революция””

добавете коментар...

  1. s more dnk

    ti si jalko podobie na 4ovek I nevoroqtno prost

  2. мхм

    дебила си ти, жалки слабоумни антиваксърчета, ама вируса ще ви оправи, естественият подбор ще си каже думата, както винаги

  3. Anonymous

    Дебил , това важи за всички ваксинираnи идиоти !

  4. мхм

    всички прости антиваксъри трябва да бъдат блокирани доживот във всички социални мрежи

Коментар