Internet Friendly Media Encoder – конвертира видео по H.265/HEVC

Internet Friendly Media Encoder има дружелюбен и приятен интерфейс
(снимка: Internet Friendly Media Encoder)

Все по-често се налага да конвертираме видео от един формат в друг за ползване на различни дигитални устройства, с които боравим в ежедневието. Има различни инструменти за тази цел – един от тях е Internet Friendly Media Encoder.

Това е надеждна програма за преобразуване и оптимизиране на видео, която разчита на следващото поколение H.265/HEVC стандарт, който обещава високи нива на компресия, без да влошава качеството на възпроизвеждане. Приложението поддържа широка гама от видеоформати, вкл. MKV, MP4, M4V, AVI, DIVX, WMV, MPG, MPEG, MPV, M1V, DAT, VOB, както и EMP и EMM, а на изхода генерира MKV или MP4 видеоклипове.

Internet Friendly Media Encoder позволява създаване на опашки, които могат да съдържат голям брой входни видеоклипове, и обработва всяко видео едно по едно, показвайки списък с всички извършвани действия в областта „Конзола”. Видеоклиповете се показват в проста таблица, заедно с използвания кодек, тяхната разделителна способност, битова дълбочина и местоположение.

Internet Friendly Media Encoder компресира видео по стандарта H.265/HEVC
(снимка: Internet Friendly Media Encoder)

Програмата позволява също конфигуриране на видео и аудио настройките, преди същинското конвертиране на входните файлове. Налични са и предварително зададени режими на конфигуриране, които се опитват да намерят баланс между скорост и качество на изхода и позволяват персонализиране на контрола върху конвертирането.

Има множество енкодери, от които можете да избирате, включително FAAC, FLAC или Ogg Vorbis. Освен това можете да регулирате нивото на аудио битовете, честотата и канала за получените видеоклипове.

Допълнителните функции включват добавяне на субтитри към видеото, промяна на приоритета на процесора и броя на използваните ядра. По този начин можете да се възползвате от изчислителните ресурси на процесора, за да получите по-високи скорости на обработка.

Internet Friendly Media Encoder може да регулира натоварването на процесора
(снимка: Internet Friendly Media Encoder)

Комбинирайки лекота на използване с мощна машина за кодиране, Internet Friendly Media Encoder е надежден видео енкодер, подходящ за всеки тип потребители. Въпреки че все още се нуждае от допълнителни подобрения, той осигурява задоволителна скорост и позволява пакетни операции, като използва възможностите на стандарта за компресия H.265.

Даунлоуд: Internet Friendly Media Encoder (за Windows и Linux)

Коментар