VideoProc – решава всички проблеми с iPhone видеото

VideoProc комбинира възможности за конвертиране, обработка, даунлод и запис на видео

Видеото неусетно се превърна в част от живота на съвременния човек – потребител на всевъзможни цифрови услуги и устройства, вкл. телевизия, компютри и особено смартфони, както и плейъри, геймърски конзоли, камери и т.н. Често обаче хората се натъкват на проблеми с видеото, породени от несъвместимости във форматите или прекомерно големи обеми. Софтуерен инструмент, създаден на базата на задълбочена експертиза в обработката на видео, решава подобни проблеми.

Много хора днес имат стойностни iPhone устройства, а видеото е сред любимите им занимания с умния телефон – заснемане, преглеждане, споделяне в социалните мрежи или на други устройства. В редица случаи обаче потребителите на iPhone могат да се натъкнат на проблеми, особено ако използват видео от различни източници, когато прехвърлят видеото, заснето от iPhone, на други устройства, или при качване на клиповете в YouTube. Софтуерът VideoProc е най-добрият iPhone видеоконвертор, който помага във всички тези ситуации. Ето кои са най-често срещаните затруднения:

Проблемите при iPhone видеото

iPhone не обича видео файловете във формати, различни от тези в еко-системата на Apple. Поради това понякога видеото не върви на iPhone – потребителите не могат да синхронизират с iTunes и да възпроизвеждат на своите айфони видео файлове във формати AVI, WMV, MKV, AAC, FLV и др. Решението в случая е да се конвертират тези файлове – с помощта на VideoProc – в поддържани от Apple формати като MOV и MP4 преди да се синхронизират с iPhone.

Друг често срещан проблем е невъзможността за пускане и редактиране на iPhone HEVC видео с по-стари версии на програми като QuickTime, Photos, Final Cut Pro, iMovie, Windows Media Player, Adobe и др. HEVC (H.265) е нов видео кодек, поддържан от iPhone 7/Plus и по-новите модели, а редица приложения – за компютри, ТВ приставки и конзоли – не могат да възпроизвеждат файлове в този формат. Видеоконверторът прави iPhone HEVC-кодираните файлове 100% съвместими с всяко устройство.

Потребителите на iPhone могат да се сблъскат и с трудности при възпроизвеждане на iPhone видео 4K 60fps на VLC и други популярни видео плейъри. Клиповете в този случай могат да имат влошено качество и да не вървят гладко, както биха очаквали потребителите – екранът понякога може да мига и дори да изгасне. Всичко това е породено от голямото натоварване на хардуера и софтуера при възпроизвеждане на 4K 60fps видео. VideoProc предлага опции за настройка на параметрите – например намаляване на кадровата честота до 30fps или пък на резолюцията до 1080p, така че да се избегнат проблемите.

Дронове, DSLR апарати и спортни камери като GoPro генерират много видео, но не е приятно, когато то не може да се зареди на iPhone, поради неподдържани комбинации от формати, кадрови честоти и резолюции. Със своите повече от 370 входящи кодеци, софтуерът VideoProc е способен да конвертира всякакви екзотични видеа към файлове за безпроблемно възпроизвеждане на iPhone и iPad.

Възможно е също така при пускане на видео на iPhone да не чувате звука и дори не виждате картината, като причината тук отново е несъвместимост във форматите, повреден файл или проблемно хардуерно декодирани. Подобни сценарии се наблюдават при използване на VLC, QuickTime и Windows Media Player. Можете да преодолеете тези затруднения с инсталиране на липсващия кодек или да конвертирате iPhone MOV файла с VideoProc, като използвате неговото хардуерно ускорение на ниво 3.

При качване на 4K/HD видео от iPhone в социални мрежи от рода YouTube и Instagram, e възможно влошаване на оригиналното 4К качество, поради големината на файловете и бавна интернет връзка и т.н. За да предотврати това, VideoProc използва напреднала технология за компресия, която намалява размера на iPhone 4K файла с до 90% без забележимо влошаване на качеството.

Най-добрият iPhone видеоконвертор

Способен да реши всички изброени проблеми, VideoProc се очертава като най-добрият iPhone видеоконвертор, достъпен на пазара. Макар че самият продукт е нов като име, зад него стои компания, която от дълги години специализира в решенията за обработка и конвертиране на видео. Изборът на VideoProc обещава безпроблемно възпроизвеждане на iPhone на всяко друго устройство – достатъчно е да свалите и инсталирате VideoProc, да изберете на какво устройство искате да гледате вашето iPhone видео и да пуснете с един клик процеса на конвертиране, без да се грижите за резолюции, кадрови честоти, формати и други технически детайли.

Безплатен лиценз и шанс за iPhone XS Max

Доставчикът на програмата, Digiarty Software, организира в момента атрактивна кампания за своя продукт, в рамките на която можете да спечелите различни подаръци – дори смартфон iPhone XS Max, като единственото условие е да се регистрирате с електронната си поща на страницата на VideoProc giveway кампанията. В допълнение, доставчикът раздава по 1000 безплатни лиценза за програмата всеки ден от 14 януари до 20 февруари. Предвидени са също 2 броя портативни Bluetooth говорители Marshall Kilburn II и 6 броя мини-трипод PIXI Plus Mini Tripod Kit.

Можете да спечелите допълнителни залози за томболата, ако споделите страницата на кампанията в социалните мрежи, като свалите копие на VideoProc, последвате страниците на продукта в социалните медии и посетите официалния сайт на VideoProc. Колкото повече от тези активности проявите, толкова по-големи са шансовете за спечелване на награди.

Хардуерно ускорение на ниво 3

Ключово предимство на VideoProc е поддръжката на хардуерно ускорение на ниво 3, което според разработчика, не се предлага от конкурентните продукти. Това означава, че при конвертиране на видео, програмата използва ресурсите на графичния процесор (GPU на Nvidia, AMD или Intel) в компютъра на всички етапи – декодиране, обработка и кодиране, като по този начин преобразуването се ускорява до 47 пъти, докато централният процесор (CPU) се разтоварва с около 40%! Нещо повече, конвертирането на видео и аудио се извършва не само много по-бързо, но и без загуба на качество.

Благодарение на напредналите технологии, вградени във VideoProc, програмата конвертира гладко големи 4K UHD файлове. Тя поддържа около 420 профила на устройства, за да преобразува безпроблемно всяко видео към всеки модел iPhone и iPad, към Android устройства, за качване в YouTube, Facebook и Instagram, без при това да се занимавате с досадни ръчни настройки.

Не на последно място, VideoProc се отличава с лесен за използване, интуитивен интерфейс и разбираеми операции. Можете да конвертирате видео файловете си за използване на всяко устройство на практика само с няколко клика.

Конвертиране на iPhone видео за възпроизвеждане на други устройства

С помощта на VideoProc можете лесно за пригодите видео, записано с iPhone с кодек HEVC/H.265 към H.264 за възпроизвеждане на други устройства, които все още не го поддържат. Както и да преобразувате ключови параметри на iPhone видеото като кадрова честота и резолюция – например 4K 60fps до 30fps, така че да гледате видеото си гладко на други плейъри или да намалите размера на файла. Освен това програмата поддържа конвертиране на iPhone видео в GIF формат.

Ето как в три стъпки можете да конвертирате H.265/HEVC към H.264/MP4 формат. Преди това, разбира се, трябва да свалите – безплатно от сайта на доставчика и – да инсталирате VideoProc на своя РС или Маc.

Стъпка 1: Заредете iPhone HEVC видео файла.

Това става, като кликнете на бутона „Video“ на главния прозорец. След това кликнете върху иконката „+Video“, за да импортирате HEVC видеото, заснето с iPhone, на компютъра.

Стъпка 2: Изберете изходен формат H.264 (MP4).

В колоната „Target Format“ изберете H.264 MP4 като изходен видео формат. Ако искате да разгледате всички изходни профили, кликнете на бутона „Target Format“. Също така VideoProc предлага опции и инструменти за редактиране и настройки, от които можете да се възползвате преди конвертирането.

Стъпка 3. Конвертиране на iPhone HEVC към H.264.

Натиснете „Browse“, за да изберете папка на компютъра, в която да съхраните преобразувания файл. Можете да прескочите тази стъпка, тъй като програмата ще запише файла в папка по подразбиране. Не пропускайте отметката „Nvidia/Intel/AMD Hardware Acceleration Engine“, преди да натиснете бутона „RUN“ за старт на конвертирането – изборът на хардуерно ускорение ще осигури бързо много по-бързо преобразуване от HEVC към H.264, без загуба на качество.

Конвертиране на видео/аудио за възпроизвеждане на iPhone

Типичен сценарий за използване на VideoProc e също така преобразуването на видео и аудио, записано на най-различни устройства, за възпроизвеждане на iPhone. Програмата позволява конвертиране на MKV, FLV, AVI и други формати в MP4 и MOV за безпроблемен плейбек на iPhone, както и на AAC, MP3, AIFF, M4A и друго аудио за iPhone. Можете също да превръщане музика в рингтонове за iPhone или пък да конвертирате 3D видео в 2D за плейбек на епълския смартфон.

Ето и трите лесни стъпки за конвертиране на MKV видео в MP4 или MOV.

Стъпка 1: Заредете в програмата MKV файла.

От главното меню натиснете бутона „Video“ и в появилия се прозорец кликнете на „+Video“, за да заредите желания MKV файл. Можете да заредите няколко MKV файла едновременно или да натиснете „+Video Folder“ за пакетна обработка.

Стъпка 2: Изберете изходен формат.

VideoProc е предварително конфигуриран с над 420 профила за различни цели. Просто изберете изходния формат в долната част на интерфейса. Препоръчителните изходни формати са MP4 H.264 или MOV за най-добра съвместимост с iPhone, като можете да настроите желаните параметри. За улеснение на начинаещите, VideoProc предлага опция „Target Format“ в долния ляв ъгъл, откъдето избирате конкретния модел iPhone и програмата ще извърши правилната конверсия сама, при натискане на бутона „Done“. Можете да конвертирате MKV файл също за iPad, Apple TV, iTunes, iMovie и Android с един клик.

Стъпка 3: Конвертиране на MKV към iPhone MP4/MOV.

Кликнете върху „Browse“, за да зададете изходната папка за съхранение на конвертирания файл и натиснете бутона RUN за стартиране на преобразуването от MKV към iPhone. Същото действие се прилага и при конвертиране на MOV към iPhone, ако MOV видеото не се отваря или възпроизвежда на iPhone.

Допълнителни функции

Ако пък искате нещо повече – допълнителни функции за обработка на видео, VideoProc отново няма да ви разочарова. Програмата включва няколко полезни възможности за всеки фен на видеото:

  • редактиране на видео (изрязване, завъртане, разделяне, филтри, добавяне на субтитри и др.);
  • сваляне на видео от YouTube и повече от 1000 други канали;
  • запис на видео от екрана на устройството – това е особено полезно, например при създаване на видео ръководства за ползване на продукти и услуги;
  • конвертиране на всички типове DVD-та към видео за възпроизвеждане на iPhone.

Вземете VideoProc безплатно, плюс подарък

В заключение, можете да се възползвате от всички възможности на този софтуер за конвертиране и обработка на видео напълно безплатно, като изтеглите програмата от сайта на доставчика. И нещо повече – да спечелите атрактивен подарък.

В периода от 14 януари тече кампанията VideoProc giveway, която дава шанс на всеки потребител да спечели смартфон iPhone XS Max – достатъчно е само да се регистрирате с електронната си поща на страницата на кампанията. Можете да се сдобиете също с портативен Bluetooth говорител Marshall Kilburn II или мини-трипод PIXI Plus Mini Tripod Kit.

Всеки ден в периода на кампанията Digiarty Software предоставя безплатно 1000 лиценза за VideoProc. Те обаче не включват ъпгрейди и техническа поддръжка за целия жизнен цикъл на продукта – можете да си ги осигурите, ако купите програмата, като в момента версията с доживотна поддръжка и ъпгрейди се предлага с 60% отстъпка от стандартната цена – за $29,95 вместо за $78,90.

Ще получите допълнителни залози за томболата и съответно – по-голям шанс за голямата награда iPhione XS Max и останалите подаръци, ако споделите страницата на кампанията в социалните мрежи, свалите копие на VideoProc, последвате страниците на продукта в социалните медии и посетите официалния сайт на VideoProc, уточняват от доставчика.

Коментар