IBM придоби Sentaca с мисъл за хибридния облак

В последните две години IBM погълна над 20 по-малки, специализирани компании
(снимка: IBM)

IBM придоби повече от 20 компании в последните две години с намерението да засили своите предложения за хибридни облачни среди и изкуствен интелект. Новото попълнение в тази поредица е доставчикът на телекомуникационни услуги и решения Sentaca.

С тази сделка IBM се надява да подсили своя бизнес с хибридни облачни системи, така че да може по-добре да обслужва доставчиците на комуникационни услуги (CSP), коментира RCR Wirelees.

Sentaca се занимава с изграждане и мигриране на критични приложения за доставчици на облачни услуги и платформи с отворен код като Red Hat OpenShift и OpenStack. Компанията ще се присъедини към консултантското звено IBM Consulting.

Новата придобивка на IBM ще помага за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени операторите в момента: цената на притежание, осигуряването на приходи, създаването и предоставянето на нови услуги, мащабируемата и сигурната архитектура.

„Опитът на Sentaca в тази област, активите и взаимоотношенията ѝ с клиентите ще помогнат на IBM да отговори на търсенето и да укрепи позицията си като основен системен интегратор за нововъзникващите мрежови пазари и 5G”, се казва в изявление на IBM.

„Разпространението на мобилни устройства, безжичната свързаност и новите медийни платформи водят до конвергенция между телекомуникации, медии и развлечения. А това прави придобиването на Sentaca ценно за нашите клиенти”, коментира Джон Грейнджър, старши вицепрезидент на IBM Consulting.

IBM направи серия придобивания след назначаването на Арвинд Кришна за главен изпълнителен директор през април 2020 г. Оттогава досега компанията погълна повече от 20 по-малки, специализирани компании, 10 от които – в консултантския бизнес.

Макар и да не е в този период от време, придобиването на Red Hat от страна на IBM през 2018 г. всъщност беше важен етап в прехода на компанията към бизнеса с хибриден облак.

Коментар