ADATA Premier Extreme SDXC SD7.0 – карта памет, по-бърза от SSD

С поддръжка на PCIe Gen3x1 и NVMe, новата карта чете и записва с до 800/700 MB/s
(снимка: ADATA Technology)

Тайванският производител ADATA Technology обяви пазарния дебют на своята нова карта памет SDXC SD7.0 Express Card Premier Extreme, оборудвана с контролер SMI SM2708AB. Това е първата в света маркова SD карта, преминала програмата за верификация (SVP) на организацията SD Association.

Сертификатът потвърждава, че SD Express картата отговаря на строгите интерфейсни стандарти на SDA за производителност и надеждност. Premier Extreme SDXC Express Card ще позволи на потребителите да се възползват изцяло от новите лаптопи с поддръжка на SD Express от всички основни брандове.

С поддръжка на PCIe Gen3x1 и NVMe, новата карта осигурява четене и запис с до 800/700 MB/s, което е приблизително 1,5 пъти по-бързо от SATA SSD. В сравнение с UHS-II и UHS-I SD картите, това е съответно около 2,7 и 8 пъти по-висока скорост.

Premier Extreme SDXC Express Card е обратносъвместима със стандарта UHS-I. Подобрението на производителността, осигурено от PCIe Gen3x1 и NVMe, поставя картата на ADATA наравно със SSD устройствата, но с предимството на форм фактора на SD карта.

Информацията, която се намира в картата, е защитена по няколко начина. Наличният код за коригиране на грешки гарантира точността на данните, като едновременно с това картата е водо- и удароустойчива, защитена от рентгенови лъчи и тествана за оптимална работа при високи и ниски температури.

Premier Extreme SDXC Express Card ще се предлага на пазара във варианти с капацитет от 256GB и 512GB. Цените на новата карта все още не са обявени.

Коментари по темата: „ADATA Premier Extreme SDXC SD7.0 – карта памет, по-бърза от SSD”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Предполагам, знаете, че ограничението идва от SATA интерфейса.

    NVMe дисковете вече са на 5-8GB/s

Коментар