Adata ICFP301 – карта памет за индустриални решения

Картата памет Adata ICFP301 е предназначена за приложения в индустрията
(снимка: Adata)

Нов продукт от индустриален клас пуска на пазара тайванската компания Adata. Това е CFexpress карта памет ICFP301 – компактно и високопроизводително решение за съхранение.

Картата е подходяща за интелигентни и AI приложения като автоматизация, HPC (високоскоростни изчисления), дълбоко AI обучение и анализ на изображения, уточняват от производителя.

Adata ICFP301 има интерфейс PCIe Gen3x2 и е съвместима с NVMe 1.3, като достига скорост на четене/запис до 1600/1200MB в секунда. Използва 3D TLC NAND Flash с широкоспектърна работоспособност от -40°C до +85°C, т.е. може да поддържа оптимална производителност в сурови външни среди.

В допълнение, картата поддържа технологии като LDPC ECC Engine за автоматично откриване и коригиране на грешки, както и технология, която гарантира, че данните се записват равномерно във всички сектори за удължен живот на продукта.

Сигурността на данните е обезпечена от 256-битово AES криптиране и TCG Opal. Показателят MTBF (средното време между повреди) достига 2 000 000 часа. Картата ще се доставя с капацитет от 64GB до 512GB.

Коментар