А1 с нова услуга – онлайн застраховки „Гражданска отговорност”

Онлайн застраховките „Гражданска отговорност” спестяват ходенето по офиси
(снимка: CC0 Public Domain)

Собствениците на автомобили вече могат да сключат застраховка „Гражданска отговорност” онлайн през сайта на А1.bg, без задължително да ползват други услуги от телекома.

А1 предлага новата услуга в партньорство със ЗК „Лев Инс” АД. Потребителите могат да сключат застраховка Гражданска отговорност, както и да заплащат изцяло или на вноски премията по сключена застраховка през А1.bg.

Застраховка „Гражданска отговорност” е задължителна за всички МПС на територията на България. Тя покрива финансовата отговорност на застрахования в случай на причинени имуществени и неимуществени вреди на трети лица, свързани с използването на притежаваното от тях МПС.

За да сключат своята застраховка „Гражданска отговорност” чрез А1, потребителите следва да подадат заявка, като попълнят специално разработената онлайн форма на сайта А1.bg. Въз основа на тази заявка те сключват договор за застраховка от разстояние със ЗК „Лев Инс” АД чрез А1 в качеството на застрахователен агент. Застраховката се активира веднага след получаване на потвърждение, изпратено до клиента със SMS и имейл.

Застрахователната премия се изчислява индивидуално за всяко МПС с възможност да бъде платена еднократно, както и разсрочено на две или четири вноски. Дължимата сума за застраховката се заплаща с банкова карта на самата интернет страница.

В срок до три работни дни всички необходими документи, включващи полица, стикер и сертификат Зелена карта, ще бъдат доставени по куриер на посочен личен адрес, или до офис на Speedy, безплатно, независимо в коя точка на България се намират клиентите, уточниха от телекома.

Коментар