Radeon PRO W6600X ускорява графиката на Mac Pro

Radeon PRO W6600X включва до 8GB GDDR6 с пропускателна способност 256 GB/s
(снимка: AMD)

Нови графични карти AMD Radeon PRO W6600X са налични за епълските компютри Mac Pro. Тези GPU комбинират мощност и възможности за обработка на качествени изображения за нуждите на професионалистите.

Изградени по AMD RDNA 2 архитектура, картите Radeon PRO W6600X са предназначени за проектанти и инженери. Ключова характеристика е бързата GDDR6 памет – до 8GB, която предлага до 256 GB/s пропускателна способност за приложенията с интензивен обмен на данни.

Друга важна характеристика е технологията AMD Infinity Cache – това е 32MB кеш буфер за данни от последно ниво, интегриран в графичния процесор за намаляване на латентността и консумацията на енергия, който допринася за по-високата производителност спрямо традиционните GPU архитектури.

Новите карти на AMD са проектирани за върхова визуализация. Те могат да обработват 8K изображения, поддържат HDR и обезпечават високи нива на креативност при редактиране на видео за професионални приложения.

Освен Radeon PRO W6600X графични карти, потребителите на Mac Pro могат да изберат и обявените преди това Radeon PRO W6900X, Radeon PRO W6800X и Radeon PRO W6800X Duo професионални графични решения.

Коментар