Служители се прощават с редица офисни удобства

Хибридната работа предлага удобства за служителите, но ги лишава от някои екстри
(снимка: CC0 Public Domain)

Служителите на Meta, които планират да се върнат в офиса на 28 март, ще трябва да намерят друго място, където да изперат мръсното си пране. Досега те имаха право на безплатно пране на дрехи в службата си. Но компанията-майка на Facebook съкращава безплатните си услуги за пране и химическо чистене по офисите и отлага времето за вечеря за по-късен час, съобщи New York Times.

Това е промяна в отговор на новия хибриден работен график в Meta. Предполага се, че сега повечето служители ще работят от домовете си поне няколко дни от седмицата. По-малко време в офиса се равнява на по-малко офис-привилегии – или поне такава е логиката на шефовете на Meta. Но за много служители във Facebook, Instagram, Reality Labs и други Meta компании си е неприятна новина.

„Връщайки се в офисите, ние коригирахме услугите и удобствата [които предлагаме], за да покриваме по-добре нуждите на нашата хибридна работна сила”, написа говорител на Meta в изявление пред Times.

Столовите във фирмата ще започнат да сервират безплатната вечеря в 18:30 PT, час по-късно в сравнение с досегашната практика и половин час след заминаването на последния служебен автобус, развозващ работниците по домовете. Това означава, че служителите ще трябва да избират между безплатна вечеря или безплатно пътуване до дома.

Някои служители на Meta, интервюирани от NYT, са недоволни от промяната, а много други виждат подобни предимства като уловка: компанията се опитва да ги накара да работят по-дълго.

Технологичните фирми са известни с това, че предлагат доста щедри офис-удобства, за да компенсират натоварената работна дейност на служителите си, например безплатно хранене, пране, фитнес-часове, грижи за деца и др. Но преминаването към хибридна работна среда означава, че все по-малко служители ще се нуждаят от подобни неща.

За компенсация за отнетите удобства Meta обяви, че увеличава годишните стипендии за уелнес на служителите – от $700 до $3000 на година.

Коментари по темата: „Служители се прощават с редица офисни удобства”

добавете коментар...

  1. :o)

    Боже боже нямало къде да си изперат прането…
    А кой да ви обърше гъза в офиса на мета има ли? 🙂

  2. Anonymous

    Да ги ожалиш, милите

Коментар