Viber става и платформа за съдържание

Viver постепенно се превръща в суперприложение, добавяйки нови функции
(снимка: Rakuten Viber)

Популярното приложение за разговори и съобщения Viber въвежда нова функционалност – канали, които се явяват вход към любимо съдържание в платформата.

В стремежа си да превърне Viber в суперприложение, разработчикът развива набор от дигитални продукти в допълнение към основните функции за комуникация между потребителите. Мобилни плащания, поръчка на такси или храна, транспортна информация и много други функционалности са част от платформата.

С лансирането на канали, Rakuten Viber предлага още една добавена стойност, фокусирана върху интересното съдържание като неизменна част от потребителските нужди.

Хора от цял свят могат да се абонират за канали във Viber и да получават достъп до актуални новини и ексклузивно съдържание, като следват популярни личности, медии или организации. Възможността за участие в анкети е допълнителна опция за изразяване на лично мнение и предпочитания.

Спорт, образование, музика, забавление, готвене са някои от темите, застъпени в каналите на Viber. Само в България вече има над 500 публични канала с милиони последователи.

„Каналите са следващата иновационна стъпка, която има за цел да обогати преживяването на потребителите в приложението. Каналите на Viber стават все по-предпочитано място за достъп до вълнуваща информация от локални създатели на съдържание”, сподели Атанас Райков, старши директор ключови пазари в Rakuten Viber.

Viber активира също така и опция за коментари в каналите, с което дава възможност на хората да участват в активен разговор в платформата. Това е изключително популярна функция сред потребителите, защото им дава усещането за споделено социално преживяване в един иначе дигитален свят.

Наскоро Viber се присъедини към Европейската директива, целяща да предотврати разпространението на език на омраза, дискриминация и незаконно съдържание онлайн, като така потвърди ангажимента си за въвеждане на допълнителни мерки за мониторинг и премахване на зловредни коментари.

Намирането и присъединяването към канал във Viber е максимално улеснено. Потребителят трябва да въведе в лентата за търсене на Viber ключова дума за съдържанието, което търси, и така получава достъп до разнообразен списък с канали, от които да открие най-интересното.

Коментари по темата: „Viber става и платформа за съдържание”

добавете коментар...

  1. мхм

    искат да станат нещо, което никой не иска, май ще се разделяме и с тях скоро

  2. М

    Има Вайбър десктоп

  3. Инфо

    Поредната социална мрежа, само че с разликата, че тук няма уеб-сайт достъп. Другите соц. мрежи (ФБ, Инс, Туит и т.н.) имат и сайтове, освен приложенията. Вайбър засега май няма…

Коментар