Viber вече ще ни пази от злостна реч

Гняв, закани, заплахи и дискриминация ще се филтрират в каналите на Viber {снимка: CC0 Public Domain)

Rakuten Viber подписа с Европейската комисия споразумение, чиято цел е предотвратяване на разпространението на езика на омразата онлайн. Споразумението предвижда Viber да интегрира необходимите инструменти, с които неправителствени организации и власти могат да сигнализират за коментари, съдържащи омраза или дискриминация.

Това ще става с попълване на специален формуляр в платформата, който позволява бързото премахване на неподходящо съдържание, след като бъде идентифицирано от организациите. По този начин Viber ще може да допринесе преживяванията в платформата да са позитивни и да предпазват от оскърбления и унижения.

Компанията инвестира ресурси за обучение и подкрепа на своите екипи за модерация, които ще правят оценки на съдържанието и ще предприемат необходимите стъпки за премахването му. За да осигури по-добро разбиране и по-лесно използване на наличните инструменти, Viber ще осигурява обучения и допълнителна техническа подкрепа и на НПО организациите.

Каналите на Viber навярно ще спечелят най-много от подписването на „Директивата за поведение“. Хората по целия свят могат да се абонират за канали, за да следят последните новини, да участват в интересни и забавни анкети и куизове, както и да имат достъп до ексклузивно съдържание.

Каналите също така предоставят публична платформа за дискусии, а Директивата ще гарантира, че се предприемат нужните стъпки за модерация на съдържанието и предпазването от език на омраза.

„Във Viber винаги поставяме на първо място поверителността и безопасността на своите потребители. С присъединяването ни към Директивата ние им осигуряваме още една допълнителна защита“, споделя Идит Арад, главен съветник на Rakuten Viber по юридическите въпроси, който всъщност подписа споразумението от страна на компанията.

Коментари по темата: „Viber вече ще ни пази от злостна реч”

добавете коментар...

  1. :o)

    по този случай – да го *** 😀 😀 😀

  2. Blackthorn

    все повече компании прегръщат фашизма с две ръце!

Коментар