S.O.S. Security Suite – антивирус с модул за оптимизация

Интерфейсът на програмата е опростен, с бърз достъп до основните функции
(екранна снимка: S.O.S. Security Suite)

Да поддържате компютъра си без злонамерен софтуер е задължително условие за безпроблемна и продуктивна работа в киберпространството, изпълнено със заплахи от най-различно естество. Можете да опитате софтуера S.O.S. Security Suite, който помага срещу злонамерен, рекламен и шпионски софтуер, а също така съдържа мощен модул за почистване и оптимизация на системата.

За разлика от други антивирусни програми, тази е не само по-малка по размер, но също така е преносим вариант, ​​което означава, че можете да я носите на USB флашка и да я пускате на всеки компютър, на който работите.

Главният прозорец на програмата показва информация за конфигурацията на компютъра, вкл. операционна система и версия, инсталирана в момента, заедно с подробности за процесора, RAM и графичната карта. Освен това получавате общ преглед на приложенията за сигурност, които се изпълняват на компютъра ви, и състояние на дисковете – HDD или SSD.

Оттук можете да приложите няколко действия, като например да освободите свободно място за съхранение, да активирате възстановяване на системата (system restore) или да актуализирате операционната система до последната версия.

Ако искате да оцените състоянието на вашия компютър по-задълбочено, S.O.S. Security Suite може да го анализира и да покаже всички приложения, които в момента са настроени да се стартират автоматично при пускане, както и да направи множество поправки, които подобряват производителността на браузъра.

За да сте сигурни, че злонамереният софтуер не може да зарази вашата машина, можете да изберете една или повече от наличните настройки: изпразване на временни папки, стартиране на SFC сканиране, възстановяване на Windows с DISM, нулиране на хост файла или настройките на DNS.

Допълнителните параметри на сканиране могат да се настройват, както сметнете за добре – например, можете да прегледате всички открити PUP (потенциално нежелани програми) и компоненти за автоматично стартиране.

В заключение, S.O.S. Security Suite е полезен софтуер за сигурност и оптимизация, с множество функции и преносимост за по-удобно използване на всеки Windows компютър. Достъпен е за използване напълно безплатно.

Даунлоуд: S.O.S. Security Suite

Коментар